PREDSEZONA KRENULA ODLIČNO

ČEKA NAS SJAJNA TURISTIČKA SEZONA: Ministar tvrdi da će biti bolja od rekordne prošle

Čini se da nema bojazni za turističku sezonu koja nam predstoji, barem ako je za vjerovati brojkama dolazaka i noćenja u pred i post sezoni koje su u stalnom rastu.

Vjerojatno nikoga ne iznenađuje što se najpoželjnijim turističkim destinacijama smatraju otoci te priobalni gradovi. A o tome što nas čeka u sezoni koja dolazi te kako Hrvatsku učiniti još privlačnijom destinacijom osvrnuo se za Novu TV i aktualni ministar turizma Anton Kliman koji je otkrio da je predsezona krenula odlično.

Pohvalio se da je s jučerašnjim danom u Hrvatsku stiglo 99.000 gostiju rekavši da se radi od porastu od 25 posto dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Jako puno truda je uloženo, to se vidi. Ja se veselim tome da nam se turizam više ne događa. Vidite da nemamo baš neko idealno vrijeme, ali to je znak da turistički radnici, Ministarstvo turizma, da HTZ upravlja procesima”, rekao je.

SUSJEDI NAJBROJNIJI: Zabilježen veliki porast broja turista, više je i noćenja

Istra naposjećenija

Objasnio je i zašto je Istra jedna od naših najposjećenijih regija. U Istri, naime, prenoći svaki treći gost.

“To je lijep podatak, to me veseli ali moramo znati da je Istra autodestinacija. Mi smo zbog toga sretni da imamo i takvu destinaciju što u ukupnosti hrvatskog turizma daje jednu lijepu brojku. Veselimo se da će sada kako vrijeme bude odmicalo i srednja Dalmacija i krajnji jug Hrvatske dati sve bolje i bolje rezultate.”

Na kraju je pak dao prognozu za predstojeću turističku sezonu najavivši usput rušenje rekorda. “Nadam se kad budemo konsolidirali sve podatke na kraju godine, da ćemo ipak imati rekordnu godinu u onom smislu što smo cijelo vrijeme komunicirali. To je od 4-6%. Ako bude više, bože moj, to će nas veseliti, preći ćemo sigurno osam milijardi eura prihoda i to nas isto veseli”, zaključio je.

BRITANCI NAS SVRSTALI U TOP 5 ZEMALJA ZA ODMOR: ‘Nemate pješčane plaže, ali zato imate sjajnu kuhinju

Povratak na Net.hr