VREMENSKA PROGNOZA

ČEKA LI NAS NAPOKON LJEPŠE VRIJEME? Uz koji lokalni pljusak, idućih dana sve više sunca i napokon suh vikend, ali onda…

Već do petka razvedravanje i malo svježije, dok će vikend napokon biti suh i danju ugodan

Ovog proljeća nikako da dočekamo sunce i ljepše vrijeme, budući da proteklih nekoliko tjedana u Hrvatskoj prevladava promjenjivo vrijeme. “Danas će samo prolazno pojačati utjecaj slabe anticiklone s juga kontinenta, ali atmosfera se neće sasvim stabilizirati”, prognozira RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić. No, u naše krajeve, napokon, počinje pritjecanje toplijeg zraka te bi se do kraja vikenda vlaga trebala razići.

DO KADA ĆE TRAJATI TRAVANJSKA HLADNOĆA? I ovih dana kiša, pljuskovi i bura, ali ne cijeli tjedan. Evo kada stiže promjena

POZNATI METEOROLOG OTKRIVA DO KADA ĆE OVAJ KAOS TRAJATI: Jasan je obrazac zbog kojeg je vrijeme ovako čudno; ‘Ekstremi su češći’

Srijeda – pretežno sunčano

“U srijedu će ujutro i prijepodne biti pretežno sunčano s nešto više oblaka na jugu, dok će se drugdje lokalno razvijati prema sredini dana, pretežno u unutrašnjosti i zaobalju. Vjetar u početku slab, no ubrzo će na moru početi puhati slabo od umjereno jugo, u gorju jugozapadnjak. Jutro na kopnu nakon vedrije, noći malo svježije, ali bez mraza.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz prolazno više oblaka postoji mogućnost za kakav lokalni pljusak, ali samo kratkotrajno. Bit će vjetrovitije uz umjeren jugozapadnjak, ali važnije: osjetno toplije s temperaturom oko 18-19 stupnjeva.

I u Slavoniji može sporadično biti pljuskova, u Podunavlju i grmljavine, ali bit će to vrlo rijetko i kratkotrajno. Vjetar slab, ponegdje umjeren jugozapadni, a temperatura viša nego jučer, između 17 i 19 stupnjeva.

U Dalmaciji prolazno više oblaka pa postoji mogućnost da ne ostane suho. To se uglavnom odnosi na krajnji jug te osobito zaobalje gdje može i zagrmjeti. Jugo će do večeri već pojačano, a prije toga će ipak biti malo ugodnije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, no u unutrašnjosti Istre, riječkom zaleđu te ponajprije u Lici može biti kraćih grmljavinskih pljuskova. Jugo umjereno, jugozapadnjak u gorskim područjima ponegdje jak. Posvuda malo toplije, osjetnije u gorju.

Idućih dana sve više sunca

Sve više sunca, samo će još u četvrtak biti nestabilnije uz sporadičnu kišu ili kakav kraći pljusak, većinom samo u gorskim krajevima. Već do petka razvedravanje i malo svježije, dok će vikend napokon biti suh i danju ugodan. Novo naoblačenje početkom idućeg tjedna.

Na Jadranu će četvrtak obilježiti jako jugo te prolazno jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti gdje može biti obilnije oborine. Smirivanje pred vikend, a zatim će uslijediti topliji i sunčaniji dani”, prognozira Ribarić.

UZ PROMJENU SATA STIŽE NAM I PROMJENA VREMENA: Prognoza za vikend ne donosi dobre vijesti, ali od ponedjeljka…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr