Čeka li nas još jedan referendum, onaj o ćirilici?

U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma o ćirilici. Dok predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govori da je čuo da je skupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, premijer MIlanović poručuje: ‘Neće proći’.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović se u Šibeniku, na izbornoj konvenciji SDP-a Šibensko-kninske županije, osvrnuo na pitanje referenduma o ćirilici. Istaknuo je kako je današnji referendum o braku priprema za drugi referendum o ćirilici te ga je nazvao ‘srednjoazijskim modelom demokracije u Hrvatskoj’, koji poručuje, nikada neće proći.

“Ovo je drugi referendum o uporabi pisma manjina. Delikatan sustav koji smo kao društvu, u ratu i nakon rata gradili 20 godina. Od toga prste dalje. To proći neće. I nema tog referenduma, niti toga koji će nas na to natjerati, da kao politička stranka, kao ljudi, građani, Hrvati, većina nas, koji branimo prava manjine i manjina u društvu kojima ne pripadamo, da to učinimo i da nas natjeraju da to učinimo”, poručio je Milanović.

No, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je nakon glasovanja na referendumu u nedjelju otkrio da je u subotu dao svoj potpis za referendum o ćirilici te da je prikupljeno dovoljno potpisa. “Čujem da su sakupili potpise, a dalje ćemo vidjeti”, rekao je Karamarko.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Povratak na Net.hr