NESLAVNA TITULA / CDC Hrvatsku stavio na listu visokorizičnih zemalja: 'Izbjegavajte putovanja u tu zemlju. Čak i cijepljeni su izloženi riziku'

Od ostalih popularnih turističkih destinacija na popisu visokorizičnih su i Austrija, Grčka, Crna Gora, Slovenija, Irska, Jamajka, Švicarska, Turska, Tajland, Velika Britanija...

26.10.2021.
15:00
Borna Filić/Pixsell

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirao je popis država označenih kao "visokorizične" za putovanje zbog epidemiološke situacije. Te države spadaju u tzv. Level 4 što znači da imaju više od 500 slučajeva covida na 10.000 stanovnika u posljednjih 28 dana. Među njima je i Hrvatska.

"Izbjegavajte putovanja na ova odredišta. Ako morate putovati na ova odredišta, prije putovanja biste se trebali potpuno cijepiti", savjetuje CDC.

CDC, dakle, ne preporučuje putovanje u Hrvatsku, a ističu da su zbog trenutne epidemiološke slike čak i cijepljene osobe izložene riziku od zaraze i širenja varijanti koronavirusa.

Na popisu i Austrija, Švicarska, Velika Britanija...

"Ne putujte ako niste potpuno cijepljeni, a i ako jeste, slijedite preporuke", dodaju.

Od ostalih popularnih turističkih destinacija na popisu visokorizičnih su i Austrija, Grčka, Crna Gora, Slovenija, Irska, Jamajka, Švicarska, Turska, Tajland, Velika Britanija... Cijeli popis dostupan je ovdje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali