'ČASTE' POREZNI OBVEZNICI Čelniku policije MUP je platio skijanje?

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić službenim automobilom i s tjelohraniteljem otišao je na sedmodnevno skijanje u inozemstvo. Poveo je, naravno, i obitelj, suprugu policajku i dijete. Trošak goriva, cestarinu, smještaj u hotelu za tjelohranitelja, pa i njegovu ski kartu, platio je – MUP.

“Glavni ravnatelj policije štićena je osoba treće kategorije. Nije ni približno u rangu premijera ili predsjednice države, i takvi privatni izleti službenim automobilima i s tjelohraniteljem su apsolutno nepotrebni”, upozorio je dobro obaviješten izvor za 24sata.

Skijanje, nažalost, nije jedino što plaćamo glavnom ravnatelju. Prema prikupljenim i dobro provjerenim informacijama i podacima, Dominić zlorabi prava na usluge tjelohranitelja Uprave za posebne poslove sigurnosti (UPPS).

Tjelohranitelji navodno Dominićevo dijete voze službenim autom u osnovnu školu, čekaju dok mu nastava završi, voze ga doma, ali i na sve izvanškolske aktivnosti, pa i na druženja s prijateljima.

Ravnateljstvo: Nema zlouporabe položaja

U Ravnateljstvu policije tvrde da ovdje nije riječ o zloporabi položaja i ovlasti.

“Netočna je konstatacija kako nema zakonske podloge za provedbu mjera osiguranja i zaštite svih osoba, odnosno objekata i prostora s kojima je u izravnom doticaju glavni ravnatelj policije”, tvrde u Ravnateljstvu.

Prema pisanju 24sata, skijanje nije jedini grijeh ravnatelja policije Vlade Dominića. Došli su do informacija da je na više putovanja neopravdano trošio novac poreznih obveznika.

Povratak na Net.hr