RAZGOVARAT ĆE S UGOSTITELJIMA

CAPAKU JE STIŠAVANJE GLAZBE LOGIČNO: ‘Ako pogledate situaciju u Europi, naše mjere su prilično liberalne’

‘Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne’

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je za N1 da pitanje glasnoće glazbe u ugostiteljskim klubovima nije najvažnije i da će se pokušati dogovoriti s predstavnicima ugostitelja. “S njima, predstavnicima ugostitelja, ćemo imati sastanak mislim u petak”, rekao je.

“Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne. Neke su mjere uvedene jer smo imali izvore zaraza u nekim objektima, primjerice noćni klubovi”, kaže Capak.

Istaknuo je vjenčanja za koja broj uzvanika nije ograničavao, kako je rekao, Nacionalni stožer, nego lokalni. “Uvidjeli su da im je to problem i tražili su snižavanje broja.”

‘SVE GORE JE. OČEKUJU SE DALJNJA OTPUŠTANJA, ALI I ZATVARANJA’; Pred ugostiteljima su crni dani: ‘Ne treba nam besplatan novac, već nešto drugo…’

CAPAK OTKRIO ZAŠTO VIRUS ‘VOLI’ BUKU: ‘Ako je muzika preglasna, onda imate potrebu, ako ste na distanci, da se približite osobi…’

Stišavanje glazbe je ‘logično’

Dotaknuo se i ideje o stišavanju glazbe zbog koje su se pobunili ugostitelji. “Stišavanje glazbe je forsiranje jedne teze, jedne mjere, o kojoj se tek treba razgovarati. Mjera izgleda sasvim logična. Ako je velika buka, prbiližit ćemo se jedan drugome, pojačavat ćemo glas, više ćemo raspršavati aerosol”, objasnio je o čemu je riječ.

Pozvao je ugostitelje da kažu koji su njihovi problemi, nakon čeka će se nastojati dogovoriti.

Što se tiče doma za starije u Delnicama, odakle je posljednjih dana, otkako je tamo izbilo žarište covida-19, umrlo troje štićenika, Capak je rekao da je dob oboljelih glavni rizični faktor te da je njih 13 smješteno na bolničko liječenje, a da većini ima blagu kliničku sliku.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr