'Sva cjepiva su dobra. Ne treba sumnjati, nego prihvatiti i cijepiti se', poručila je korodinatorica HZJZ-a za cijepljenje Marija Bubaš

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a i koordinatorica za cijepljenje, Marija Bubaš, prokomentirala je tijek cijepljenja protiv Covida-19 u Hrvatskoj.

"Ne može cijepiti zrakom nego cjepivom. Prosjek od 37.500 dnevno je prosjek koji ćemo promatrati kad dođemo do kraja lipnja, a broj će varirati. Moj zadatak nije lagan, ali nije ni posebno težak jer na terenu imam kolege koji rade danonoćno", kazala je Bubaš za televiziju N1 dodavši kako je u Virovitici otvoren prvi drive-in za cijepljenje u Hrvatskoj.

'Sva cjepiva su dobra, ne treba sumnjati'

Uz malo dovitljivosti, kaže, drive-in cijepljenje može se organizirati i drugdje.

"Zagreb je našao svoj model koji je dobar primjer. Prikupljali smo primjere kako organizirati punktove, ima odličnih primjera, kao npr. organizacije dvorane na Zametu, pa zagrebački Velesajam. To može pomoći drugima kako poboljšati postojeće punktove", rekla je Bubaš.

Dodala je kako se nada da će zdravstveni sustav biti spreman i moći sve obuhvatiti, ali bi voljela da se što više ljudi prijavljuje za cijepljenje.

"Sva cjepiva su dobra. Ne treba sumnjati, nego prihvatiti i cijepiti se", poručila je onima koji su još skeptični prema cijepljenju protiv Covida-19.

'Ljudi, cijepite se!'

Što se tiče pristiglih doza cjepiva, Bubaš ističe da ono "što nije na terenu, ne može biti utrošeno, ali tim dozama raspolažemo". Kaže kako je postignut dobar lanac distribucije i da se na terenu radi junački. Pozvala je građane da se jave i putem platforme. Što se tiče čestog odbijanja AstraZenecinog cjepiva, Bubaš kaže kako to cjepivo ima puno više prednosti u odnosu na rizike.

"Nadam se da će naslovnice puniti pozitivne priče o cijepljenju s AstraZenecom, umjesto negativnih koje su poljuljale ljude koji su bili u dvojbi. To je dobro cjepivo, a nuspojave su jedna na 80.000, dok je smrt od covida jedan na 47. Zato, ljudi, cijepite se", poručila je Bubaš na N1.