CAPAK OTKRIO ŠTO JE KOD KORONE VAŽNO PRONAĆI I DODAO: / 'Europske zemlje nas stavljaju na narančaste liste, to nitko ne želi'

Ističe i kako je situacija s turistima u Hrvatskoj dobra

22.7.2020.
21:40
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U posljednjih mjesec dana 234 osobe zarazile su se upravo na velikim okupljanjima, što je više od 10 posto ukupno oboljelih. Najveći problem su upravo svadbe pa već neko vrijeme u stožeru najavljuju još strože mjere.

Ipak, kako je Novu TV istaknuo ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, takva odluka neće se donijeti preko noći.

"Jasno je da se mladi moraju ženiti, ali možda ne bi trebali imati 300 ljudi, ali jasno je i da je to problem ako to netko želi“ , rekao je ističući kako pažljivo prate epidemiološku situaciju te će možda morati ograničiti broj gostiju."

"Najavit ćemo to, ako do toga dođe", kaže.

Mora se pronaći dominantni izvor zaraze

Ističe kako se mora pronaći dominantni izvor zaraze i staviti ga pod kontrolu jer je Hrvatska počela dolaziti na narančaste liste europskih zemalja. "To znači da njihovi državljani, po povratku iz Hrvatske, moraju u samoizolaciju. "A to nitko ne želi", ističe Capak.

Ističe i kako je situacija s turistima u Hrvatskoj jako dobra. "Danas je među zaraženima jedan Švicarac u Istri. Ne znamo je li došao zaražen ili se tu zarazio", rekao je i dodao kako je od početka epidemije tek 20-ak turista u Hrvatskoj bilo zaraženo, a od njih je 90 posto došlo u našu zemlju zaraženo.

Capak se osvrnuo i na saborske zastupnike koji tijekom sjednice skidaju maske dok govore.

"Ja to ne bih preporučio. U zatvorenim prostorima, ako sastanak traje dugo, svi bi trebali nositi masku bez skidanja. Jer skidanje maski znači da ste u tom trenutku podijelili te zarazne kapljice, ako ste bolesni, sa svojim kolegama", zaključio je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali