'Groteskno je da odgovaram na takvo pitanje'

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Radimir Čačić posjetili su u ponedjeljak Sisak povodom Dana Sisačko-moslavačke županije.

11.6.2012.
19:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, ministar gospodarstva Radimir Čačić su novinari pitali da komentira kaznenu prijavu koju je podnijela Mirela Holy zbog objave njezinog e-maila, a koja je u tom kontekstu spomenula njegovu glasnogovornicu Ankicu Mamić.

"Ne znam o čemu govorite, ni u najgrubljim crtama. S bilo čim što se događalo s gospođom Holy nemam ništa, niti bi ikada mogao imati", kazao je Čačić dodavši da je 'groteskno' da odgovara na takvo pitanje. Novinarima je kazao i da očekuje dobru suradnju s novim ministrom okoliša Mihaelom Zmajlovićem, piše Večernji list.

"Upoznao sam gospodina Zmajlovića, koji je mlad i dinamičan stručnjak i političar. Očekujem da će poduzeti sve najviše i najbolje za zaštitu naše prekrasne prirode i još uvijek očuvanog okoliša. Siguran sam će i projekti elektrocentrala Ombla i Plomin ići dalje", kazao je Čačić.

Inače, premijer Milanović i ministar Čačić su u ponedjeljak u Sisku posjetili Segesticu, koju je u stečaju kupio zagrebački Badel. Nakon obilaska dijela pogona u kojima je obnovljena proizvodnja, premijer Milanović rekao je novinarima:

"Ove su priče o posrnulim tvrtkama poučne jer pokazuju što može država, a što mora privatni sektor. Činilo se da je u Sisku mnogo toga prestalo postojati, ali nije. Primjeri su upravo Segestica i Željezara. Za Željezaru nismo mi mogli tražiti novoga vlasnika, ali mi smo se zauzeli za rješavanje nekih drugih problema, kao što je ukidanje antidampinških carina. To nije lobiranje, nego zagovaranje hrvatskih interesa na najvišoj razini u Europskoj komisiji. Dakle, ovakvi sustavi mogu opstati i razvijati se samo u sinergiji države i privatnog sektora".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali