ŠEF REFORMISTA

ČAČIĆ: ‘Karamarko je glavni krivac, novu Vladu ću podržati samo pod jednim uvjetom’

Kako je donedavno tvrdio da će podržati opoziv Oreškovića ako svi HDZ-ovi članovi u Vladi prethodno dadu ostavku, saborski zastupnik Radimir Čačić u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV najavio je kako će to napraviti bez obzira na taj uvjet, s obzirom da je Karamarko najavio da neće biti mandatar u novoj Vladi.

“To opće više nije tema. Orešković s ovom Vladom nema tu što tražiti. Smatram da je bespredmetno što mu se stavlja na teret od strane HDZ-a. Njegova odgovornost je tek u trećem redu. Prva je odgovornost Karamarka, druga je odgovornost Petrova, a proizvod njihove nefunkcionalnosti je Orešković.

Mi ćemo glasati za opoziv Oreškovića. No, niti Milošević ni HDZ nemaju dovoljno ruku za novu Vladu, niti Milanović i SDP za raspuštanje Sabora”, rekao je Čačić.

HDZ-ovci NAKON SASTANKA DOMOLJUBNE KOALICIJE NAPOKON OTKRILI KOLIKO RUKU IMAJU: ‘Točno se zna tko su ti ljudi’

Novi izbori su devet puta vjerojatniji

No, odbio je odgovoriti hoće li glasati za novu Vladu koju HDZ s kandidatom Zdravkom Marićem za mandatara pokušava cijelo vrijeme sastaviti. Na kraju je na inzistiranje voditelja Španovića priznao kako je to moguće u slučaju kada bi ideologija potpuno napustila Domoljubnu koaliciju kao tema rada Vlade.

“Nova Vlada mora imati jasnu poziciju, ideologija van, a pet programskih tema na papir, da vidimo tko to radi i onda možemo razgovarati”, rekao je Čačić. Na pitanje vjeruje li da HDZ može sakupiti 76 ruku za novu Vladu kaže da to nije tema o kojoj se može razgovarati.

KARAMARKO I ČAČIĆ UHVAĆENI U KAFIĆU: Je li ga šef HDZ-a uspio pridobiti na svoju stranu?

“Za racionalan pristup treba puno pameti i odgovornosti, a za ludovanje ne. Puno je vjerojatnije je da ćemo ići na nove izbore.

Moja procjena je deset posto vjerojatnosti da ćemo imati novu Vladu, a devedeset posto da ne, i da ćemo onda imati i novi problem, a to je Živi zid s desetak mandata. To je stranka anarhije, nezadovoljstva, rušenja i ogorčenja. Logično je da se pojavi neka politička točka na kojoj se te silnice anarhije nalaze. To je proizvod loših politika, ali nije rješenje”, rekao je Čačić.

Sve o krizi vlasti čitajte OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr