Ćaća se vratio

IVU SANADERA DOČEKALI POVICI “DI SU PARE!” Sanader odgovorio: “Tko je to dokazao?”

Ivo Sanader izašao je iz Remetinca, nakon gotovo tri godine. U izjavi velikom broju okupljenih novinara komentirao je sudske procese protiv sebe ali je i odbio komentirati izbore, politika ga, kaže više ne zanima. Nakon što je s odvjetnicima otišao iz Remetinca, Sanader se vratio kući u Kozarčevu ulicu.

Ivo Sanader izašao je iz zatvora i vratio se kući. Njegov izlazak i odgovaranje na pitanja novinara ispred zatvora u Remetincu u kojem je proveo zadnje tri godine prekidali su neki građani vičući “Di su pare”.

“Osjećaj je izvanredan. Želim zahvaliti obitelji, koja me podržavala, kao i prijatelji. posebno prijateljima koji su bili spremni dati svoje nektretnine, Bogu hvala, to nije trebalo”, rekao je Sanader.

“Želim zahvaliti i odvjetnicima koji su najbolji odvjetnici u Hrvatskoj”, rekao je i nastavio:

“Želim reći nekoliko stvari – bio sam predsjednik Vlade Hrvatske koja je ušla u NATO i EU. Mislio sam da smo dosegli najviše standarde u područjima o kojima smo pregovarali. Nismo ih ostvarili. Nema primjera da se istom čovjeku u sličnim postupcima sudi u različitim predmetima. Da je bilo tako, ja bih odavno bio na slobodi. To nije napravljeno zato da bi me se moglo svaki čas trpati u zatvor. mislim da je to apsolutno kršenje ustavnih prava i zadovoljan sam da postoje instance u Hrvatskoj koje su mogle pokazati da smo u pravu.

Dodao je da nije ogorčen, nego naprosto nezadovoljan da se tako nešto može dogoditi u Hrvatskoj.

Novinari su Sanadera upitali i za komentar izbora.

“Ne želim komentirati politiku, njome se više ne bavim, to je gotova stvar. Imam nekoliko postupaka i uvjeren sam da ćemo ih na kraju dobiti”, kazao je Sanader ponavljajući da će se potpuno posvetiti obrani, a da ga politika više ne zanima.

Ukradeni novac

Na pitanje o ukradenom novcu, u vezi s kojim je i Ustavni sud potvrdio da postoji osnovana sumnja, Sanader je odgovorio protupitanjem: “Tko je to dokazao”. “To niti jedan sud nije dokazao”, kazao je, a njegov se odvjetnik Čedo Prodanović umiješao rekavši da je između osnovane sumnje i presude kilometarska udaljenost.

Dodao je i da je zadovoljan uvjetima u Remetincu te je pohvalio profesionalnost i visoke standarde u našem zatvoru.

Politički progon

Ponovno je za politički progon optužio svoju nasljednicu Jadranku Kosor te Mladena Bajića koji je, ustvrdio je Sanader, njegovim progonom zaradio svoj novi mandat na čelu državnog odvjetništva.

“Ono što sam govorio na onoj presici 3. siječnja, kad sam dao ostavku, iza toga stojim i danas. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažirati u stranci, sazvano je Predsjedništvo i izbačen sam iz stranke. Tadašnja predsjednica Vlade (Jadranka Kosor, op. a.) nazvala je Bajića i zatražila moj kazneni progon”, kazao je.

Sanader je izašao iz zatvora nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu ukinulo istražni zatvor. Podsjetimo, Sanader je već tri godine u zatvoru.

Odluka Županijskog suda uslijedila je nakon što je Ustavni sud u utorak zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media.

SANADEROVI OBOŽAVATELJI ODUŠEVLJENI: “Što je danas lijep i sunčan dan, Ćaća je slobodan!”

 

Povratak na Net.hr