BUTKOVIĆ O DOLASKU RYANAIRA: / 'To nije problem, ali kao država ne možemo dozvoliti neravnopravnost'

"U Zračnoj luci voljni su usprkos ugovoru o koncesiji dati ravnopravan status i CA u odnosu na neke druge", poručio je Butković

14.4.2021.
15:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar prometa Oleg Butković prije sjednice Vlade komentirao je dolazak niskobudžetnog Ryanaira u Hrvatsku čime je domaći avioprijevoznik Croatia Airlines doveden u neravnopravan položaj pa je zatražio bolje uvjete u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Podsjetimo, Ryanair je objavio da otvara bazu u Zagrebu s 12 linija, a one su prvenstveno udar na Croatia Airlines koji na većini linija već leti.

"Ne možemo dozvoliti da je netko u neravnopravnom položaju"

"I prije covid krize CA je bila u određenim poteškoćama. U sektoru prometa najviše je pogođen zračni promet koji je lani u zračnim lukama pao preko 90 posto u odnosu na 2019. I prije krize išli smo u pronalazak strateškog partnera za CA, imali smo dvije ponude neobvezujuće, ali smo to morali zaustaviti jer je došla korona i interes je pao. I ta dva ponuđača su došla u probleme. Da bi država održala CA bile su neke intervencije i to tvrtku drži stabilnom", rekao je ministar Butković dodavši da što se tiče dolaska niskobudžetnog Ryanaira nema problema.

"Nitko nije protiv da se otvaraju nove linije, no kao država ne možemo dozvoliti da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga. Zalagat ćemo se za transparentnost i jednakost. Kontaktirao sam upravu Međunarodne zračne luke Zagreb i oni su voljni s nama sjesti za stol. Taj sastanak će se održati u ponedjeljak ili utorak, a na njemu će se razmotriti da do te nejednakosti ne dođe. Voljni su usprkos ugovoru o koncesiji dati ravnopravan status i CA u odnosu na neke druge", poručio je Butković.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali