PREBACIVANJE LOPTICE

BURNO NA TRNJU: Ljudi iz Hrvatskih voda tvrde da nisu nadležni za branu, građani su ljuti: ‘Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo’

Građani su sami provalili u ustavu i otvorili branu nakon čega je voda otekla iz ulica i dvorišta

Na Trnjanskom nasipu održana je burna konferencija za novinare Hrvatskih voda. Ljutiti građani Trnja kojima je kojima je voda ušla u domove dočekali predstavnika Hrvatskih voda Zorana Čavlovića, javlja HRT.

Čavlović tvrdi kako su građani samo trebali nazvati Centar 112 i Hrvatske vode koje bi vodu ispustile. Dodaje kako se ta voda u normalnim okolnostima ne smije ispuštati, jer je zagađena.

ZAGREPČANIN KOJI JE SPASIO KVART OD POPLAVE PA GA JE ZBOG TOGA UHITILA POLICIJA: ‘Sad se osjećam razočarano i ljutito’

RISKRALI SMO ŽIVOTE, MOJ SUSJED JE SPASIO POLA GRADA: Čovjek koji je podignuo branu i spriječio katastrofu završio na policiji

Tko će biti kriv ako se situacija ponovi?

Glasnogovornica Hrvatskih voda pak kaže da se ustava Kuniščak koristi za obranu od poplave, a u ovom slučaju radilo o oborinskim vodama, koje su u nadležnosti lokalne samouprave i Vodoopkrbe i odvodnje. Nitko ih nije zvao, dodaje, a zbog neovlaštenog upravljanja ustavom podnijeli su prijavu policiji.

Građani nisu bili zadovoljni odgovorom – pitaju tko će biti kriv ako se ponovi ista situacija. Naime, Zagrepčani su sami ušli u ustavu i otvorili branu te tvrde kako su tako spasili svoj kvart od dodatne katastrofe.

“U Savu se u normalnim okolnostima takva voda ne smije puštati, ima tu i fekalija i svega ostalog. Trebalo je samo nazvati Hrvatske vode, one bi došle i otvorile bi ustavu” – rekao je Zoran Čavlović, a građani su mu govorili da su ih zvali i da pogledaju propuštene pozive.

“Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo van”, rekao je Domagoj Vorberger, koji je s Tihomirom Blagusom otvorio branu.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Naime, Zagrepčanin Tihomir Blagus provalio je sa susjedima u ustavu i ručno podigao branu nakon čega je voda iz poplavljenih dvorišta i ulica otekla u Savu.

No, policija ga je privela jer su Hrvatske vode prijavile da im je netko provalio u ustavu. Građani tvrde kako su zvali sve moguće i raspoložive brojeve prije nego što su uzeli stvar u svoje ruke, ali im se nitko nije javljao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr