OTEŽAN PROMET

BURA ZATVORILA CESTE I USIDRILA KATAMARANE: Putujete li ovim pravcima, dobro se pripremite

Zbog bure ima ograničenja u prometu, u prekidu su neke katamaranske linije, a zbog međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“, na cestama Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije vozit će se uz privremenu regulaciju, izvijestiio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na prometnicama kuda se kreće utrka od 10,57 do 17,06 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa. Trasa trke: Imotski – Donji Proložac – Cista Provo – Šestanovac –Blato na Cetini –Žrnovnica –Solin –Trogir –Šibenik–Vodice –Pirovac – Pakoštane – Biograd na Moru –Sv. Filip i Jakov –Sukošan –Zadar.

Zbog bure samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Snijeg pada mjestimice u Lici. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena je za sav promet zbog olujnog vjetra i snijega na kolniku – vidljivost smanjena na manje od 5 metara.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici:  ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i  ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Pojačan je izlazak osobnih i teretnih vozila na GP Bregana.

U prekidu su: katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula- Hvar-Split.

Povratak na Net.hr