Bura 'paralizirala' promet prema moru, procitajte gdje je najgore

Jak vjetar koji puse u vecem dijelu Hrvatske stvara probleme u prometu.

Zbog jakog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb izmedu cvorova Kikovica i Delnice, u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja HAK.

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (DC8) izmedu Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), dok je izmedu Bakra i Senja dodatno zabrana i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupinu vozila).

Jak vjetar puse i na dionici autoceste A1 izmedu tunela Sveti Rok i vijadukta Bozici. Vozi se uz ogranicenje brzine 60km/h.

U prekidu je katamaranska linija Korcula-Hvar-Split.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 izmedu Bosiljeva i tunela Mala Kapela te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb izmedu cvorova Delnice i Bosiljevo 2. Vozace upozoravamo da brzinu i nacin voznje prilogode uvjetima na cestama i odrzavaju sigurnosni razmak izmedu vozila.

Povratak na Net.hr