"U telekomunikacijama i HAKOM-u je ogroman kriminal i Most inzistira da HAKOM vode ljudi koji će štititi javni interes i građane, a ne strane telekomunikacijske operatere", rekao je Miro Bulj nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

"Svjedoci smo da je protiv predsjednika Vijeća HAKOM-a dr. Dražena Lučića podignuta optužnica zbog narušavanja privatnosti bivših radnika. Prije četiri godine, kada je vlada Zorana Milanovića imenovala Lučića, tada se podigla i oporba i dio vladajućih, a neki od vladajućih su govorili da je to sumrak demokracije. U njegovu mandatu bilo je više prijava DORH-u od telekomunikacijskih udruga i poslovnih partnera, preko inspekcija rada i sindikata", naglasio je.

Rasipan i krši Ustav

Trošili su se, kaže, milijunski iznosi na odvjetnike, kako bi se Lučić obračunao s radnicima. "Koliko koštaju njegovi izleti i putovanja na duhovnu obnovu? Svi znamo da Lučić plaća najskuplji poslovni prostor za 24 eura po kvadratu, dakle više od 100 milijuna kuna javnog novca u njegovu mandatu. Svakom bi radniku HAKOM-a moga iznajmiti kuću", prozivao je Bulj.

Lučić, dodaje, putuje i dalje bez opravdanja u inozemstvo, a u posljednjih 15 dana to su bili Pariz i Barcelona. Zamjera mu i da je zabranio rad sindikatima.

"Možemo li dopustiti da javna ustanova koju smo osnovali zabranjuje rad sindikatima i krši Ustav? Možemo li kao osnivači ignorirati dopise članova Vijeća da se riješe nezakonitosti", pitao se Bulj.

U mandatu Lučića je, kazao je, "remonopolizirano" tržište telekomunikacijskih pošta i ponovno je stvoren duopol na telekomunikacijskom tržištu. "Zašto plaćamo regulatora ako provodi monopolizaciju, a ne liberalizaciju tržišta", upitao je.

Hrelja: Poskupi li dopunsko zdravstveno osiguranje tražit ću smjenu ministra

HSU-ov saborski zastupnik Silvano Hrelja obrušio se, pak, na "nježnu najavu mogućeg poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja", rekavši da će, ako se to dogodi, skupiti 500 tisuća potpisa za smjenu ministra koji će to predložiti.

"S ovim se ne smiju igrati. Dopunsko zdravstveno osiguranje je uokvireno posebnim zakonom i ima svoj posebni račun u okviru HZZO-a. I neka si nijedan ministar ne umišlja da može taj novac iskoristiti za nešto drugo. Može se koristi samo namjenski", poručivao je Hrelja vladajućima nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

"Riječ je o nježnoj najavi mogućeg poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i iako se ministar Kujundžić od toga ogradio, ja to tretiram kao probni balon i ne dopuštam da se itko u državi igra", naglasio je Hrelja.