BULJ TRAŽI ANGAŽIRANJE VOJSKE NA GRANICAMA: / 'Što se još treba dogoditi? Iz Grčke bi mogao krenuti drugi migrantski val'

Miro Bulj zbog ilegalnih migranata traži angažiranje vojske na granicama: 'Što se još treba dogoditi da bi vlasti reagirale?'

7.9.2020.
14:54
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj upozorio je danas na sve češće incidente ilegalnih migranata na hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici i zatražio angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju granice.

Bulj tvrdi da stanovnici Zagore žive u strahu i pritom podsjeća na slučaj otmice starijeg muškarca u blizini mjesta Aržano, krađu vozila čovjeku iz Imotskog, napad na čovjeka iz Trilja, te brojne druge incidente s materijalnom štetom.

"Što se još treba dogoditi da bi vlasti reagirale", pita Bulj i traži angažiranje vojske na granicama zbog ilegalnih migranata.

'Mogao bi krenuti novi val'

Bulj ističe da prema zakonu Hrvatska vojska ima mogućnost izlaska na granicu, a on će kao član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražiti da se o tome raspravlja na Odboru, kao i na plenarnoj sjednici Sabora.

"Hrvatsku granicu u duljini tisuću kilometara sada čuva hrvatska policija koja, uz sav trud i rad koji ulaže, nema dovoljno materijalnih uvjeta ni ljudskih resursa", smatra Bulj.

Pritom je upozorio da je trenutno u BiH oko 60.000 ilegalnih migranata, a iz Grčke bi mogao krenuti novi val. "Zbog ozbiljnosti situacije i ugroze nacionalne sigurnosti još jednom pozivam mjerodavne da na naše granice pošalju Hrvatsku vojsku", rekao je Bulj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali