MODERNIZACIJA USLUGA

BRŽE DO PAKETA S AMAZONA: Hrvatska pošta je sklopila veliki ugovor, a postavljeni su i paketomati

U hrvatskim gradovima HP užurbano postavlja paketomate kojim se želi modernizirati, a sklopljen je i ekskluzivan ugovor s Amazonom

Diljem hrvatskih gradova ovih dana Hrvatska pošta užurbano postavlja paketomete s ciljem olakšanja dostave robe koju građani kupuju putem interneta ili šalju jedni drugima. Novi list piše kako se radi o novom načinu za dostavu paketa koji je HP uveo u sklopu ulaganja od 100 milijuna eura radi modernizacije svojih usluga.

HRVATSKA POŠTA PLANIRA NEKE PROMJENE: ‘Za šest mjeseci više nećemo isporučivati na adresu, već izravno korisniku gdje god se nalazio’

Sklopljen ugovor s Amazonom

Također, sklopljen je i ekskluzivan ugovor s Amazonom koji je najveći svjetski internetski trgovac u svijetu, a upravo zahvaljujući tom ugovoru kupci u Hrvatskoj već mjesecima brže i jednostavnije dobivaju robu naručenu u europskom odjelu te trgovine.

Iako su u nekim gradovima već postavljeni paketomati, poput primjerice Zagreba i šire okolice Rijeke, do kraja svibnja u cijeloj Hrvatskoj bi trebalo biti postavljeno oko 150 paketomata, a do kraja iduće godine, prema informacijama iz HP-a, njih 300.

Paketomati bi ujedno trebali i olakšati dostavu paketa jer će se naručena roba moći ostaviti u paketomatu te će kupci imati priliku podignuti paket sami uz pomoć koda dobivenog putem mobitela koji otključava ladicu tijekom 24 sata dnevno i svih dana u tjednu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr