BRZA REAKCIJA POLICIJE: / Komunalci uklonili odvratni grafit o Srbima sa zgrade u Borovju

Iz PU zagrebačke su poručili da su policajci još sinoć bili na terenu te da su kontaktirali komunalne redare i da je do ujutro grafit u Borovju uklonjen

14.6.2020.
18:37
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagreb je ovih dana pod okupacijom mržnje prema Srbima koja se bez pardona izražava na navijačkim transparentima, ali i grafitima na zidovima stambenih zgrada. Sve je počeo s transparentom Dinamovih navijača iz Kustošije kojim pozivaju na silovanje srpskih žena i djece. Šestero njih se nalazi u istražnom zatvoru te ih čeka kaznena prijava.

Jučer je pak nepoznati počinitelj na zgradi u zagrebačkom Borovju napisao grafit također govora mržnje koji poziva na nasilje nad Srbima. Na svu sreću, taj grafit je brzo uklonjen. Iz PU zagrebačke zahvalili su se RTL-u što im je dojavio o tom slučaju te su poručili da su policajci još sinoć bili na terenu te da su kontaktirali komunalne redare i da je do ujutro grafit uklonjen. No, potraga za počiniteljima još uvijek traje, javlja RTL.

Dok se odvijalo sve to s Kustošijom i Borovjem, u Čavoglavskoj ulici u Svetoj Klari kod dječjeg vrtića na zidu nastao je jeziv grafit koji pokazuje drvo na kojem su obješene osobe. Kraj grafita piše "srpsko obiteljsko stablo".

Sudeći prema ovome što se događa u Zagrebu te ksenofobnim ispadima u metropoli, policija će imati pune ruke posla.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali