SPOMINJE SE JOŠ JEDNO IME

BRUNA ESIH ODBACILA NAGAĐANJA: ‘Nikad ne bih prihvatila ponudu da zamijenim Hasanbegovića!’

Nakon što su je pojedini mediji proglasili vrlo izglednom kandidatkinjom za novu ministricu kulture, Bruna Esih je odbacila takvu mogućnost.

“Najodlučnije odbacujem medijske manipulacije o mogućnosti da budem ministrica kulture u novoj Vladi gospodina Andreja Plenkovića. Niti mi je itko došao s tom ponudom, niti bih je ikad prihvatila, budući da ne želim na toj dužnosti zamijeniti ministra Hasanbegovića kojega podupirem i čiji rad smatram neupitnim te potpuno na tragu političko nacionalnih vrijednosti koje i sama zastupam”, rekla je za Jutarnji kratko Bruna Esih.

RUPE U BIOGRAFIJI SABORSKE ZASTUPNICE: Znanstvena karijera Brune Esih puna nelogičnosti

Inače, Večernji list objavio je danas tekst pod naslovom “Bruna Esih ministrica umjesto Zlatka Hasanbegovića?”, u kojem stoji da bi pojedinci u HDZ-u na mjestu ministrice kulture voljeli bi vidjeti baš Brunu Esih jer smatraju da bi ona bila adekvatna zamjena Hasanbegoviću. U tekstu se ističe da se radi o samo osobnim dojmovima.

Spominje se i još jedno ime

U medijima se pojavilo i još jedno ime oko kojeg se šekulira da bi moglo naslijediti ministra kulture Hasanbegovića. Radi se o Nini Obuljen Koržinek, doktorici znanosti, diplomiranoj violinistica i profesorici francuskog jezika i književnosti.

NOVA ZVIJEZDA HDZ-a: Pomela Jandrokovića i Reinera, pa pojasnila ‘privatni stožer’ kod Hasanbegovića

Obuljen Koržinek je pet godina radila kao pomoćnica ministra Bože Biškupića i državna tajnica.

Bruna Esih je neovisna zastupnica izabrana u Sabor s liste HDZ-a, i to zahvaljujući preferencijalnim glasovima.

Povratak na Net.hr