MOLIM? ŠTO? / 'Voda u Zagrebu neće poskupjeti 15 nego 40 posto! Oni kada govore o 15 posto, ne govore istinu'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukic

Misli da je dobro da smo uveli euro jer bi svako iduće vrijeme bilo za nas samo još i gore

23.1.2023.
15:57
PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukic
Play logo

Zvane Brumnić, saborski zastupnik iz redova Socijaldemokrata, poručio kako je Vlada dopustila trgovcima da se ponašaju na način na koji se trenutno ponašaju te da im istovremeno odgovara imati neprijatelja.

"Ovo je Vlada koja vodi državu na PR način. Vlada je odabrala neprijatelja s kojim će se trenutno boriti, gdje će ona biti pozitivac, a trgovački lanci negativci. Pritom ona uopće ne radi svoj posao. Zadatak Vlade nije nalaziti neprijatelje, sukobljavati se, njezin zadatak je stvarati okvir u društvu u kojem će moći funkcionirati i građani i poduzetnici", rekao je Brumnić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UZMI NAM I GAĆE, TOMAŠEVIĆU /

Što da pijemo, gradonačelniče? Voda u Zagrebu poskupljuje 15 posto, prvi čovjek grada pojasnio odluku: 'To je nužno'

Image
UZMI NAM I GAĆE, TOMAŠEVIĆU /

Što da pijemo, gradonačelniče? Voda u Zagrebu poskupljuje 15 posto, prvi čovjek grada pojasnio odluku: 'To je nužno'

'Vlada je mogla i bez PR spački'

"Da je ova Vlada stvarno htjela pošteno uvesti euro i ne raditi ovakve PR spačke, onda bi ove bijele liste napravila prošle godine i građani bi do danas mogli uspoređivati ove cijene i danas bismo svi vidjeli vara li nas tko", dodao je Brumnić.

Osvrnuo se i na veliku kaznu koju je dobila jedna frizerka i rekao da "ako žele, neka budu face i neka uđu među velike trgovačke lance".

"Ministar je spomenuo nevidljivu ruku tržišta, ali da biste ju imali morate imati uređen sustav. U neuređenom sustavu bandit uvijek ima pištolj i otet će onome tko nema. To se i ovdje događa. Svatko se ponaša u skladu s onim što ova Vlada omogućava", kazao je Brumnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Voda će poskupjeti više od 15 posto'

Misli da je dobro da smo uveli euro jer bi svako iduće vrijeme bilo za nas samo još i gore. Upitan za komentar poskupljenja vode u Zagrebu, Brumnić je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije 15 posto. Oni kada govore o 15 posto, ne govore istinu. To je poskupljenje od 40 posto zato što se struktura cijene vode sastoji od nekoliko dijelova. Ako je problem voda, ta cijena je sada negdje oko 6 kuna, ako cijelu priču poskupite za 2 kune i nešto, onda na ovu cijenu vode ste ustvari poskupjeli 40 posto", rekao je Brumnić.

Play logo

Napomenuo je da ne ulazi ima li potrebe za time ili ne, ali da se mora obrazložiti zašto se nešto radi i što će građani dobiti s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo svjedoci poskupljenja odvoza smeća za gotovo 100 posto. I dalje plaćamo račun koji smo plaćali dosad, a uz to kupujemo vrećice koje za normalno kućanstvo koštaju još 40, 50 kuna. Što smo dobili za to? Ništa. Izgradit će sortirnicu? Za koga? Zato što netko planira uvozit smeće iz okolice Grada Zagreba pa ga ovdje sortirat. Trenutno se govori da se problem otpada može riješit samo s energanom. Znate li što je to? To je spalionica koju je htio Bandić graditi samo se sada drugačije zove."

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo