ISPEGLALI KARTICE / Spiskali lovu na odjeću, obuću, skupe parfeme...: Ovo su političari koji su proračunski novac trošili u privatne svrhe

Na pitanje o kartici, ministar Božinović rekao je da službenu nema, a privatnu 'pegla kada mu žena dopusti'

25.10.2021.
7:04
Marko Prpic / Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog trošenja proračunskog novca u privatne svrhe, osumnjičen je zagrebački župan Stjepan Kožić. No, Kožić nije jedini, piše Dnevnik.hr.

Među najpoznatijim slučajevima peglanja kartica je bivši ministar Marko Pavić, koji je sedam tisuća kuna potrošio na parfeme i vina za EU dužnosnike. Na kraju je protokolarne poklone platio iz svog džepa, a Povjerenstvo ga je kaznilo s pet tisuća kuna.

Bivša županica Marina Lovrić Merzel novac je tako trošila na rođendane i svadbu.

Lovu spiskao na odjeću i obuću

Da se okoristio za 64 tisuće kuna sa službene kartice nepravomoćno je osuđen i bivši ministar kulture, a s gotovo istim optužbama suočila se i njegova prethodnica Andrea Zlatar Violić.

Među onima koji su trošili proračunski novac je i bivši načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar, koji je optužen za peglanje općinskih kartica na restorane, obuću i odjeću.

Premijer i predsjednik nemaju službenu karticu

Inače, pojedini dužnosnici smiju počastiti poslovne partnere, a osim ministara, prema odluci Vlade to su premijer, potpredsjednici, zamjenici ministara, glavni tajnik, predstojnik ureda premijera i državnog ureda.

Da ne koristi službenu karticu novinarima je potvrdio ministar Banožić, a isto je i kod ministra Božinovića, koji je u šali dodao da "privatnu pegla samo kada žena dopusti, a službenu nema".

Dnevnik.hr doznaje da službenu karticu nemaju ni premijer ni predsjednik Republike. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali