NEPOSLUŠNOST U HDZ-U

BRKIĆ SE VRAĆA U SABOR: ‘Moramo svoje ovlasti povezati s odgovornošću i ne glumiti ‘supermana”

Miljan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, vraća se u Sabor. Ova vijest dolazi nakon što smo tri tjedna zaredom svjedočili tome da HDZ nema kontrolu nad svojim saborskim zastupnicima zbog čega u Saboru nema niti kvoruma što pak onemogućuje izglasavanje bilo kakve odluke.

No kako je Brkić svoj mandat stvaio na mirovanje, moći će ga ponovno aktivirati tek nakon ljetne stanke, piše Večernji list. U HDZ-u su se nadali da bi se to moglo dogoditi i ranije i kako bi konsolidirao Klub zastupnika HDZ-a, ali Brkić kaže da takve probleme treba rješavati na razini stranke.

“Kad bi u Klubu zastupnika postojali problemi, onda to ne bi bio problem Kluba, nego problem cijele stranke i na toj razini bi se to trebalo i rijesavati. To znači da ako neki zastupnik neće poštovati svoje obveze, ne trebam ja ići u Sabor da bih “uveo reda”, nego se stranačka tijela trebaju pozabaviti tim našim članom.”

Ubuduće neće više biti gomilanja funkcija

Najavio je i da će uskoro mnogi malo manje putovati, a više se posvetiti radu za koji su ih birači izabrali te će se morati opredijeliti na kojoj ce stolici sjediti jer gomilanja funkcija više neće biti. “Budući da smo svi “samo ljudi” moramo svoje ovlasti povezati s odgovornošću i ne glumiti ‘supermana'”, rekao je za Večernji list Brkić.

Osim toga, rekao je i da pitanje kvoruma u Saboru nije samo problem HDZ-a i njegovih partnera, nego svih izabranih saborskih zastupnika. “Ne bih od ovoga pravio neku posebnu dramu. Na čekanju nije niti jedan zakon zbog kojeg bi moglo doći do problema u funkcioniranju državne uprave. Kad bi bilo tako, vjerujem i da ne bi bilo problema s kvorumom”, zaključio je Brkić.

Povratak na Net.hr