MOĆNI HDZ-ovac O NOVOJ VLADI

BRKIĆ: ‘Plenkovićeva Vlada sigurno će mnogima izgledati jako ‘desna’

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić dao je veliki intervju za Večernji list, u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na novu Vladu Andreja Plenkovića. Komentirao je i imenovanje Nine Obuljen na mjesto ministrice kulture.

‘Slažem se s onima koji tvrde da je dr. Obuljen Koržinek potpuna suprotnost dr. Hasanbegoviću, uistinu su u pravu, ali jedino utoliko što je ona dama, odnosno žena, a Zlatko gospodin, odnosno muškarac, ha-ha. Svaki ministar u Vladi RH iz redova HDZ-a provodi HDZ-ov, a ne neki svoj program.

Premda se gospodin Hasanbegović tek prije godinu dana učlanio u stranku, svima je dobro poznata činjenica da izuzetno cijenim dr. Hasanbegovića i nije tajna da sam ga osobno podupirao na unutarstranačkim izborim’, rekao je Brkić za Večernji.

‘Nema podjela’

Odlučno odbacuje navode o podjelama unutar stranke te priče da je dosad on bio lider desnog dijela HDZ-a te da to mjesto sada pokušava popuniti Hasanbegović.

‘Mislim da su takve podjele, što se HDZ-a tiče, potpuno pogrešne. HDZ ima samo jednog lidera i to je predsjednik stranke, a tako će biti i ubuduće. Sebe vidim kao domoljuba, već sam o tome govorio i nema nijednoga razloga po kojemu sam ja desničar, osim ako se nas koji smo sudjelovali u obrani i oslobađanju domovine automatski ne svrstava u tu skupinu’, rekao je Brkić.

HDZ-u su, kaže, važni glasovi svih glasača te ta stranka, tvrdi Brkić, neće povući nijedan potez kojim bi ostao bez pravaških glasova.

Plenkovićeva Vlada nekima će se činiti desna

‘Naravno da su onima koji sebe pozicioniraju na desnoj strani političkog spektra važna i svjetonazorska pitanja, ali kao što su nekada državotvorcima najvažnija pitanja bila obrana i oslobađanje države, zatim čuvanje digniteta Domovinskog rata…,danas je to gospodarski rast, energetska neovisnost, radna mjesta, zaštita nacionalnih interesa u Ini, zaustavljanje egzodusa mladih, očuvanje naše kulture, identiteta, jezika, potpora Hrvatima u BiH i Hrvatima u Srbiji i Crnoj Gori te aktivno uključivanje iseljeništva.

Siguran sam da će im Plenkovićeva Vlada uskoro po tim pitanjima izgledati jako ‘desna’, rekao je Brkić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr