POTPREDSJEDNIK HDZ-a

BRKIĆ O TODORIĆU: ‘On je licemjeran i kukavica. Da je domoljub predao bi se, ne bi se kao fol dragovoljno prijavio pa odbio izručenje’

Uhićenje Ivice Todorića te njegovo puštanje da se uz jamčevinu brani sa slobode komentirao je i potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić, rekavši da je Todoriću aktualna Vlada rekla dosta te da je to prva vlada koja je to učinila.

Brkić je Ivicu Todorića nazvao licemjernim i kukavicom.

TODORIĆA PUSTILI NA SLOBODU: ‘Idem doma. Ovo je mala pobjeda, sad sam građanin Engleske. Uskoro ćete me puno čuti, sve ću vas iznenaditi’

OGLASIO SE I PLENKOVIĆ: ‘Nemam više informacija od onih koje su se pojavile u medijima’

‘Rekli smo Todoriću da ne želimo biti njegov bankomat i samoposluga’

‘Da je iskren i domoljub predao bi se, a ne bi se kao fol dragovoljno prijavio pa odbio izručenje pod isprikom da se protiv njega vodi politički progon’, rekao je Milijan Brkić u Dnevniku Nove TV.

Ističe i da je vlada Andreja Plenkovića prva vlada koja je Todoriću rekla ‘dosta’.

‘Prvi smo rekli da ne želimo biti njegov bankomat i samoposluga’, rekao je Brkić i dodao da se nada da će druga i treća razina suda donijeti i odluku o izručenju Todorića u Hrvatsku.

PLATIO 100.000 FUNTI, ODUZETE PUTOVNICE NJEMU I SUPRUZI: Evo koje su sve mjere opreza izrečene Ivici Todoriću

Kada je riječ o tome da će se iduće ročište održati tek u travnju iduće godine, Brkić kaže da se radi o proceduri te da će Todorić sigurno to iskoristiti.

BIVŠA MINISTRICA NIJE IZNENAĐENA: ‘Todorić je očito dobro taktizirao, nekoliko je stvari koje sad može napraviti kako bi odgodio izručenje’

VIJEST O TODORIĆEVOJ PREDAJI MUNJEVITO SE PROŠIRILA SVIJETOM: Objavili su je AFP, Reuters, DPA, BBC…

‘Rasprava o povjerenju Vladi je politički ćorak’

Upitan o tome kada će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom, potpredsjednik HDZ-a kaže da će to biti prema Zakonu o istražnim povjerenstvima.

‘Zakon je jasan i moramo ga poštivati. Ako želimo drugačiji rad povjerenstva, onda moramo mijenjati zakon iz 1996.’, rekao je.

Brkić je komentirao i inicijativu oporbe da se u petak u Saboru raspravlja o povjerenju Vladi, nazvavši to ‘jalovim pokušajem SDP-ove manjine’ i ‘političkim ćorakom.

‘Ja bih ih nazvao Todorićevom koalicijom. Bernardić je glasnogovornik Todorića. On nema rješenja, već jeftinom demagogijom stvara kaos u državi’, zaključio je Milijan Brkić u Dnevniku Nove TV.

Povratak na Net.hr