BRITANSKI TURISTI IPAK STIŽU NA JADRAN? / Njihov izbor su mediteranske zemlje, u tijeku su pregovori za uspostavu 'zračnih mostova'

Britanski izbor pao je na kraju na mediteranske zemlje, a razlog je i više nego jasan - prekooceanske destinacije zahtijevaju presjedanja u zemljama gdje je epidemiološka situacija puno ozbiljnija

24.6.2020.
8:46

Britanski ministri u pregovorima su s čelnicima šest europskih zemalja kako bi uspostavili 'zračne mostove’ za britanske turiste željne ljetovanja, doznaje Guardian. Britanci, između ostalih, pregovaraju i s Hrvatskom.

Ključ priče je da se omogući dolazak turista s Otoka u zemlje s niskom razinom rasprostranjenosti zaraze i povratak kući bez odlaska u karantenu.

Osim s Hrvatskom, britanski ministri pregovaraju sa Španjolskom, Italijom, Grčkom, Francuskom i Turskom, a razmataju se i mogućnosti dogovora s Njemačkom i Austrijom. Na Otoku se nadaju da će pregovori završiti do ponedjeljka kada će Ujedinjeno Kraljevstvo objaviti novi set ublažavanja mjera.

Postotak zaraze

Izvor iz britanske vlade za Guardian je rekao da se, kad se sastavljao popis zemalja, isključivo gledalo na postotak zaraze na 100.000 stanovnika. Razmatrala se i, primjerice, Australija, ali na kraju je izbor pao samo na mediteranske zemlje.

Doduše, u britanskom listu upozoravaju da je Europska komisija prije nekoliko mjeseci rekla da otvaranje takvih koridora može biti podložno diskriminaciji i da pravila moraju biti ista za sve zemlje koje imaju sličnu epidemiološku situaciju.

U svakom slučaju, britanski izbor pao je na kraju na mediteranske zemlje, a razlog je i više nego jasan - prekooceanske destinacije zahtijevaju presjedanja u zemljama gdje je epidemiološka situacija puno ozbiljnija, prenosi Jutarnji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali