I DALJE JE U ŠOKU / Branimir Bunjac negirao je Covid, a onda se zarazio pa priznao: 'Korona nije ni prehlada ni gripa...'

Bivši zastupnik Živog zida okrenuo je ploču nakon što je 12 dana zbog covida-19 ležao u bolnici u Irskoj, a o svemu se oglasio na Facebooku

16.9.2021.
16:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac do prije nekoliko dana bio je jedan od gorljivih protivnika epidemioloških mjera, antivakser i negator koronavirusa.

Na svome privatnom, ali i službenom profilu na Facebooku iz dana u dan pisao je statuse u kojima je negirao pandemiju koronavirusa, odbijao cijepljenje i iznosio svakakve teorije. Izdvojili smo neke od njegovih statusa.

"Ne želim nikakvo cjepivo, posebno ne protiv COVID-a. Ne želim nuspojave, rak…", "Manijaci iz stožera najavljuju daljnje mjere na jesen. Nije im dosta zlostavljanja", "Novinari, političari, znanstvenici, svi podmićeni iz iste ruke da šire laži i rade protiv naroda", "Zašto toliko govorim o cjepivu? Zato što pokušavam spasiti ljudske živote i zdravlje. Eto zašto.

"Plenković, Beroš, Jandroković, Milošević, Malenica - svi su se cijepili i dobili koronu. B. Bunjac nit se cijepio nit se zarazio", "Samo teška naivčina može vjerovati da brnjica može zaustaviti bilo koju bolest", "Smrti od cjepiva nazvane su "minimalnom štetom". Zašto tako ne nazivamo i umrle od korone?", "Radije na doživotnu robiju nego se cijepiti protiv COVID-a", pisao je Bunjac iz dana u dan.

'Simptomi se pojavljuju podmuklo...'

A onda je doživio naglo prosvjetljenje u obliku obolijevanja od covida-19. Liječio se nije u Hrvatskoj, već u Irskoj, kamo je preselio nakon raspada Živog zida. Gdje je sijao anti-covid statuse, ondje je i opisao svoju borbu s bolešću.

"Moje iskustvo s koronom: Simptomi se pojavljuju podmuklo, temperatura 37,1, naizgled neka sitnica, bolest bukne treći dan, meni otišla temperatura na 39,3. Slabost je velika, ne možeš se koncentrirati na ništa. Izgubio sam apetit skroz, to me bacalo u očaj, nijedan zalogaj nisam mogao progutati. Kako imam niski tlak, pao sam kad sam išao na WC u noći, nisam mogao ustati, koma. Pio sam tri dana Sumamed, pa četiri Doxyciclin, ali sam dobio reakciju na jeziku pa sam teška srca morao prekinuti s antibioticima. Jezik mi bio zelen, pa crven, ružno za vidjeti, a peče jako. Vene su mi skroz utonule, sestre mi nisu mogle izvaditi krv.

'Naravno da sam se propitivao...'

Uzimao sam paracetamol devet dana, do šest komada dnevno, donekle mi je pomagao s temperaturom. U bolnici su mi dali jednu infuziju, nekakve injekcije u trbuh, nekakve četiri tabletice svaki dan i sirup. Nakon 12 dana simptoma puštaju me doma. Nemam više temperature, ali se znojim cijelu noć. Naravno da sam se propitivao oko mog stava prema cijepljenju. Neosporno je da je u ovom trenutku u bolnicama više necijepljenih, da imaju teže simptome i da više umiru. Ali na svakom od vas je da individualno odluči. Ja se jako bojim cjepiva i riskirao sam ostati necijepljen.

Cjepiva imaju nuspojave i nisu trajno rješenje. Tko zna kakve sve dugoročne posljedice cjepivo može imati, posebno treća, četvrta doza. Teško je biti pametan. Ja sam se pouzdao u sljedeće: ne pušim, ne pijem alkohol ni kavu, nemam viška kila, mogu trčati 10 km u komadu, vegetarijanac sam, krv mi je savršeno čista. Sad kad sam trebao pomoć dobio sam pomoć od irskog zdravstvenog sustava, koji je 10 puta razvijeniji od hrvatskog.

'To je bolest za sebe...'

Cijepljeni ili ne, nemojte čekati poduzeti nešto preventivno, bacite cigarete i alkohol, ojačajte tijelo, smršajte, mnogi od vas koji čitate ste na redu, neki će na žalost i umrijeti poput moje vršnjakinje Slobodanke Miščević, kojoj je sprovod danas.

Korona nije ni prehlada ni gripa, to je bolest za sebe, od koje vas neće zaštititi ni medicina ni alternativa, samo vaš unaprijed pripremljeni imunitet. Ja se osjećam kao da sam se ponovno rodio, ali sam i u šoku laganom. Moram se još oporavljati danima očito. Hvala na pažnji", ispovjedio se Bunjac.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali