NAPUSTIO STRANKU

BRANIMIR BUNJAC OKRENUO LEĐA PERNARU: ‘Ne slažemo se oko metoda kako izgraditi stranku s perspektivom dolaska na vlast’

Branimir Bunjac je pojasnio kako je napustio Stranku Ivana Pernara jer se ne razumiju ‘oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast’ te je dodao kako o Pernaru ne misli ništa loše, već misli da je on dobar čovjek

Branimir Bunjac, jedini istaknutiji političar koji je bio uz Ivana Pernara nakon raskola sa Živim zidom, odlučio je napustiti njegovu stranku. Stranka Ivana Pernara nastala je ljetos nakon što su se Bunjac i Pernar posvađali s Ivanom Viliborom Sinčićem i Vladimirom Palfi oko jedinog mjesta u Europskom parlamentu koje su dobili na izborima u svibnju. Naime, u Bruxelles su htjeli i njih dvojica, a na kraju je otišao Sinčić.

‘On je dobar čovjek’

Bunjac je svoju odluku objavio na Facebooku i pritom objasnio zbog čega je odlučio napustiti Ivana Pernara i politiku za koju se on zalaže. Dodao je kako o Pernaru ne misli “ništa loše”.

“Odlučio sam napustiti Stranku Ivana Pernara. Jednostavnim rječnikom rečeno, to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast.”

Želi ozbiljnu političku platformu

“Želim bio dio političke platforme koja djeluje ozbiljno, organizirano, konkretno, odgovorno, u kojoj se cijene znanje i sposobnost, poštenje, gdje vladaju red, sustavnost, svjesnost i volja da se stvari mijenjaju nabolje. Zanimaju me visoka razina djelovanja i promišljanja politike.

Ciljevi za koje ću se zalagati ostaju isti: borba protiv korupcije, neovisno i efikasno pravosuđe, značajno povećanje najnižih plaća i mirovina, slamanje dužničkog ropstva, ostvarenje socijalne države, kvalitetna zdravstvena zaštita, zaštita prirode i iznad svega zaštita interesa hrvatskoga naroda. Ostajemo zajedno”, napisao je Bunjac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr