HAŠKI TUŽITELJ U ZAGREBU

BRAMMERTZ POHVALIO INICIJATIVU MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA: “Doprinosite razumijevanju prošlosti i pomirenju”

Inicijativa mladih za ljudska prava priopćila je u petak da je njihov ured u Zagrebu posjetio glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Serge Brammertz.

Tom je prilikom naglasio važnost organizacija koje promoviraju prava žrtava ratnih zločina i činjenica utvrđenih pred MKSJ-om te doprinose boljem razumijevanju prošlosti i procesu pomirenja.

“Rad MKSJ-a pomaže nam pri zagovaranju pravde za žrtve”

“Želim posebno naglasiti važnost organizacija koje aktivno rade na promoviranju prava žrtava ratnih zločina i činjenica utvrđenih pred MKSJ-om te svojim radom doprinose boljem razumijevanju prošlosti i procesu pomirenja”, rekao je, navodi se u priopćenju, glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i Mehanizma za Međunarodne kaznene sudove (MMKS) Serge Brammertz nakon posjeta zagrebačkom uredu Inicijative u četvrtak.

Brammertzov posjet Inicijativi tijekom njegova posjeta Zagrebu smatraju potvrdom njezina dosadašnjeg rada, ističe se u priopćenju.

“Iskoristili smo priliku upoznati g. Brammertza s rezultatima naših istraživanjima o stanju procesa tranzicijske pravde u Hrvatskoj, posebice procesuiranja ratnih zločina. Ističemo važnost nasljeđa rada MKSJ-a. Rad MKSJ-a pomaže našoj i drugim organizacijama pri zagovaranju pravde za žrtve i jačanju procesa pomirenja kojim se bavimo u Inicijativi, prvenstveno među mladima, pripadnicima generacije koja nije direktno sudjelovala u ratnim zbivanjima 90-ih godina”, izjavio je Nikola Puharić, koordinator Programa pomirenja Inicijative mladih za ljudska prava, kaže se u priopćenju.

URUČILI ISPRIKU ŽRTVAMA OLUJE I POSLALI PORUKU VLADI: ‘Isprika je minimum solidarnosti nakon kršenja ljudskih prava’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr