BRAĆA PIVAC DEMANTIRALA VIJEST O PRODAJI KRAŠA: / 'To je netočno, kao i ono da smo radnike prisilili na prodaju dionica'

'Takve su glasine u rangu jednako netočnih tvrdnji da smo radnike prisilili da prodaju dionica, koje se također tu i tamo povlače u javnosti'

17.3.2021.
11:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čini se da ništa od prodaje i preuzimanja Kraša, kako su nedavno objavili neki mediji u Hrvatskoj i Srbiji. Govorilo se da je Mesna industrija Braća Pivac prodala svoje udjele ili da to uskoro misli učiniti, i to tvrtki Nebojše Šaranovića Kappa Star Limited.

No, iz vrgoračke tvrtke te medijske napise odbacuju kao netočne te naglašavaju da je riječ o glasinama kakvih je bilo više tijekom preuzimanja Kraša, piše Jutarnji list. Mesna industrija Braća Pivac ima veći udjel od 52 posto, što znači natpolovičnu većinu u odlučivanju na glavnoj skupštini Kraševih dioničara.

"Ti su napisi apsolutno netočni. Takve su glasine u rangu jednako netočnih tvrdnji da smo radnike prisilili da prodaju dionica, koje se također tu i tamo povlače u javnosti. Podsjećam na to da su radnici okupljeni u Kraš ESOP-u glasali s gotovo 99 posto udjela u prisutnom temeljnom kapitalu društva za prodaju dionica na svojoj skupštini. Kraš ESOP tada je raspolagao sa 18,44 posto Kraševih dionica, a okupljao je više od 1000 članova. I na najnovija nagađanja, ova o prodaji dionica, odgovorit ću što sažetije i jasnije: Mesna industrija Braća Pivac od samog je početka kupnje dionica Kraša, dakle prije više od deset godina, jasno isticala da dionice kupuje jer smatra da je Kraš vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom", rekao je za Jutarnji list Ivica Pivac, suvlasnik i šef Uprave ove obiteljske kompanije iz Vrgorca.

Ciljevi Braće Pivac

Pivac ističe kako je cilj i interes Mesne industrije Braća Pivac, kao većinskog vlasnika Kraša, daljnji razvoj i jačanje tvrtke, a ne prodaja.

"Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi Pivac, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu", pojasnio je Pivac.

Ivica Pivac napominje da Mesna industrija Braća Pivac kao većinski vlasnik Kraša, svoja dioničarstva prava ostvaruje na skupštinama dioničara tvrtke.

"Poslovanje Kraša u nadležnosti je njegove uprave, čijim smo radom mi kao većinski vlasnici zadovoljni. Imamo povjerenje u Upravu Kraša da radi na dobrobit zaposlenika i potrošača i s fokusom na daljnji razvoj, investicije i restrukturiranje. Vjerujemo da su njihove poslovne odluke usmjerene na optimizaciju poslovanja s ciljem daljnjeg jačanja Kraša i zadržavanja liderske pozicije u konditorskoj industriji u regiji. Uz to, i nerevidirani podaci za 2020. pokazuju dobre poslovne rezultate i potvrđuju njihov rad", kazao je Ivica Pivac za Jutarnji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali