'Rasterećenje'

BOŽO PETROV UVJERAVA: ‘Porez na prvu nekretninu građani uopće neće ni osjetiti’

Božo Petrov tvrdi da porez na prvu nekretninu ljudi neće osjetiti, da porezna reforma ide na korist svih građana, a tvrdi da su svi sukobi Mosta i HDZ-a medijski konstruirani.

Za Dnevnik.hr, Božo Petrov komentirao je “pobjedu” Mosta koji je unio razne promjene u poreznu reformu.

“Već prvi dan sam izjavio, nema tu pobjede, tu je samo zajednički interes, zajednička borba za građane Republike Hrvatske. Dva partnera su usuglašavala. U trenutku kada smo imali zajednički nacrt, to smo iznijeli. To je bilo čisto pokazivanje partnerskog odnosa i tako je i bilo za vrijeme pregovora prije formiranja Vlade. Tako je to bilo i za poreznu reformu. Tako će se i nastaviti”

Jednako tako, ne vidi poraz u tome što je Most pristao da se Porezni USKOK ukine, odnosno “utopi” u Poreznoj upravi, na čemu je inzistirao HDZ.

ŠEF POREZNOG USKOK-A KOJEG HDZ ŽELI UKINUTI OTKRIO: ‘Radimo na sto sumnjivih slučajeva teških milijardu kuna’

“Znam da je medijima i oporbi izuzetno bitno da imaju na neki način nekakvo neslaganje ili da će pokušati producirati neslaganje. Ne. Ono što je nama bitno je da će Porezni USKOK biti jednako neovisan kao što je bio svih ovih godina. Porezni USKOK ima svoj smisao, svoju svrhu i treba djelovati i to je ono što je dogovoreno između dva partnera, tako da ne vidim nikakav problem u radu Poreznog USKOK-a.”

Na pitanje kako se “čini da bi se mogao utopiti unutar Porezne upave”, Petrov odgovara.

Razgovarat ćemo s našim partnerom. Ima i prvo i drugo čitanje. To neće biti problem. Problem mogu samo pokušati potencirati određene struje kojima se ne sviđa suradnja između HDZ-a i Mosta. Ali s naše strane je najbitnije da se očuva neovisnost Poreznog USKOK-a i da on nastavi raditi onako kako je do sada radio na čemu mu ja u ovom trenutku i čestitam.

‘Ne mogu se gledati samo dijelovi’

PRESUDA EKONOMISTA: Evo tko će imati najviše koristi od Vladine famozne porezne reforme

Za poreznu reformu, osobito porez na prvu nekretninu za koji oporba tvrdi da će uništiti građevinski sektor, ali i da je kontra demografske politike, Petrov ima samo riječi hvale:

“Ne može se gledati segmentirano, samo jedan prijedlog nekog zakona u ovom paketu porezne reforme. Treba se gledati sveobuhvatno, a sveobuhvatno ona ide prema resterećenju svih građana Hrvatske, kroz različite modele. Na takav se način treba gledati. A što se tiče poreza na prvu nekretninu, smatram da zbog svega onoga će se olakšati gađanima život nakon donošenja ovoga paketa, da to neće predstavljati njima problem. Uostalom, postojat će i druge mjere. Ne možete samo poreznom reformom stimulirati demografiju. Kroz sve različite mjere se treba stimulirati demografija.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr