U DNEVNIKU HRT-a

BOŽO PETROV SIGURAN: ‘Imat ćemo 15 zastupnika potrebnih za slanje zakona u hitnu proceduru’

Most će u ponedjeljak do 12 sati priložiti 14 potpisa, izjavio je u večerašnjem Dnevniku HTV-a čelnik Mosta Božo Petrov, dodavši kako su u Mostu zacrtali da će kroz dva ili tri mjeseca imati 15 zastupnika koji će im biti potrebni zbog slanja zakona prema hitnoj proceduri.

“Cilj nam je da nakon prve sjednice Sabora, a prije prve sjednice Vlade počnemo raditi, pređemo s riječi na djela. To je uvod u one reforme koje smo htjeli da se dogode u Hrvatskoj”, izjavio je Božo Petrov.

PETROV O SVOJOJ NOVOJ FUNKCIJI, VLADI, HDZ-u…: ‘Zaštita prve nekretnine? Ne, ne možemo to napraviti, novinari su to krivo shvatili’

Na pitanje ostaje li Most kod prijedloga koji se odnosi na kažnjavanje saborskih zastupnika koji ne dolaze na posao, Petrov je rekao da je s partnerima usuglasio kako je nužno da se zastupnici pojavljuju barem petkom kad se izglasavaju raspravljene točke.

Neprihvatljivo nam je da zastupnici ne dolaze na sjednice. Nedolazak petkom kažnjavat će se paušalnim iznosom od 500 kuna po sjednici, dodao je.

ČVRSTA RUKA PETROVA: ‘Kažnjavat ćemo neodgovorne zastupnike, a ljudi s kaznenim djelima neće sjediti u Saboru’

Odustali od prvih zamisli oko Ovršnog zakona

Govoreći o izmjenama Ovršnog zakona, Petrov je rekao kako su morali odustati od svojih prvih zamisli. No, dogovoreno je da će se svim obiteljima koje budu stvarno ugrožene, pomoći da ne ostanu bez krova nad glavom. Dobiti će zamjenski smještaj u kojem će živjeti dok ne počnu zarađivati toliko da steknu osnovne uvjete za život, rekao je.

Obećao je i da će prema novom zakonu tri četvrtine plaće biti zaštićene od ovrhe. Raspravljali smo o nekoliko prijedloga i ovaj nam se činio najprihvatljivijim, istaknuo je Petrov. Komentirajući najavu SDP-ova Peđe Grbina da će ga prijaviti Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa, rekao je kako nema osnova za to.

PEĐA GRBIN O NOVOJ VLASTI: ‘Nevjerojatno da će Petrov opet tražiti pomoć opozcije’

Te dvije tisuće kuna na godišnjoj razini prijavio sam kao dodatan iznos primanja u imovinskoj kartici. Zapravo samo pomažem kolegama, nema govora o fiksnom vremenu i nekom velikom novčanom iznosu, ustvrdio je Petrov.

Povratak na Net.hr