NASTAVAK SJEDNICE

BOŽO PETROV POPUSTIO: U hitnoj proceduri Sabora tek jedno od sedam jamstava Mosta

Saborski zastupnici danas će u raspravi imati tek jedan od sedam jamstava Mosta. Riječ je o jedinom jamsvu koje ide u hitnu proceduru, a to je financiranje političkih aktivnosti i kampanja.

Hrvatski sabor danas nastavlja sa sjednicom na kojoj se očekuje izglasavanje jamstava Mosta, međutim kako piše Dnevnik.hr, iako su u početku najavljivali kako će svih sedam jamstava ići u hitnu proceduru projekt Nezavisne liste sveo se na kraju tek na jedno jamstvo. Tako će se na sjednici po hitnom postupku glasovati samo o financiranju političkih aktivnosti i kampanje.

“Posljednjih nekoliko dana imamo sugestije, kritike da trebamo ići u redovnu proceduru, a drugi razlog je što je gospodin Petrov predsjednik Sabora i diktira tempo rada u parlamentu”, pojasnio je novonastalu situaciju Miroslav Šimić (Most).

Poštovati proceduru žele i u HDZ-u. Prije sjednice, formirat će se potrebni odbori. Predsjednike odbora iz svoje kvote, SDP će ostaviti iz prošlog saziva, a održat će i sastanak kluba zastupnika i odlučiti kako se postaviti prema zahtjevu Mosta.

PRAVNI STRUČNJAK O ZAHTJEVIMA MOSTA: ‘U toj stranci su neozbiljni, nisu se informirali’

SDP: Zakone ćemo rušiti na Ustavnom sudu

No, SDP ne odustaje od svoje prijetnje Ustavnim sudom. “Ukoliko postoji bilo kakva mogućnost, mi ćemo sve te zakone na Ustavnom sudu rušiti, ne kažem pojedinačno, nego sve u kojima se ne poštuje demokratska procedura”, najavio je Siniša Dončić.

HNS-ovci će, pak, tražiti da se i ova jedna točka raspravi u redovnoj proceduri. Uz financiranje poliičkih stranaka zastupnici će danas još produžiti mandat pravobraniteljici za osobe s invaliditetom.

Izglasavanje povjerenja Vladi očekuje se sredinom tjedna.

Povratak na Net.hr