BOŽO PETROV O ODLASKU BLISKOG SURADNIKA: / 'Orepićevi motivi nisu mi jasni. Ako se igdje mogao ostvariti, onda je to Most'

Čelnik Mosta Božo Petrov komentirao je danas odlazak Vlahe Orepića iz Kluba zastupnika Mosta, ali i izlazak iz stranke splitskog gradskog vijećnika.

12.12.2017.
14:02
PIXSELL

Saborski zastupnik VlahoOrepić, bivši Mostov ministar unutarnjih poslova, objavio je u utorak da je odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta ocijenivši da konfliktna politika koju vodi ta stranka "sužava prostor za realizaciju same ideje Mosta".

"Nisu mi jasni motivi Vlahe Orepića. Ako se igdje mogao ostvariti, onda je to Most", kazao je čelnik Mosta BožoPetrov, a prenosi N1. Žao mu je, kaže, što Orepić to nije kazao sutra na Klubu zastupnika Mosta.

'Nadam se da će podržati naše inicijative'

''Bez obzira na odlazak, ako pokrene inicijative koje su dobre, Most će ih podržati i nadam se da će on podržati one koje smo mi pokrenuli i koje ćemo pokrenuti", rekao je Petrov.

Orepić je u obrazloženju svoje odluke rekao da Most inzistira na konfliktnoj politici kad je djelovanje prema van u pitanju, a unutar sebe ne rješava probleme.

"Već duže vrijeme nastojim iskomunicirati, nastojim potaknuti rješavanje problema koji se uglavnom odnose na jasno profiliranje političkih ciljeva, unutarnje organizacije, pa i djelovanje na terenu. Međutim, iscrpio sam sve formalne mogućnosti za to", dodao je Orepić.

'Most je raznovrstan'

Na pitanje novinara je li i dalje u oporbi ili na vlasti Orepić nije želio odgovoriti izjurivši iz zgrade Sabora.

Most je danas napustio i splitski gradski vijećnik MartinPauk. Na pitanje je li to osipanje Mosta, Petrov odgovara: "Istovremeno, nama su drugi ljudi prišli. Most je raznovrstan".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali