NOVA PRAVILA

BOŽINOVIĆ OBJAVIO NOVU ODLUKU O GRANICAMA: Nema ulaska u RH bez negativnog testa, osim u jednom slučaju; Obavezna i izolacija od 14 dana

Oni koji dopremaju pomoć moći će, temeljem prethodne suglasnosti Stožera, ući u zemlju bez testa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj presici Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je novu odluku o režimu na granicama.

“Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test, a određena je i izolacija od 14 dana. Karantena se može skratiti na sedam dana ako osoba sama obavi PCR.

Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će isti moći ući u Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti stožera bez testa.

Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU-a, ali po dolasku iz tih zemalja zbog neodgodivih razloga, ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, rekao je Božinović.

Povratak na Net.hr