KOMENTIRAO JE I POPUŠTANJE MJERA / Božinović otkrio što misli o uzvikivanju 'Za dom spremni': 'Ja nisam neki pasionirani stalker g. Skeje'

'Meni je ono što država organizira, a to je državni protokol koji vodi računa o svemu tome, ovo se dogodilo van protokola'

5.8.2021.
14:14
Davorin Visnjic/PIXSELL

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. godine oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu.

Ministar Davor Božinović komentirao je izvikivanje pozdrava Za dom spremni danas u Kninu.

"Sad nemam konkretan uvid ni izvješće što se dogodilo. Taj poklič je zabranjen, kažnjiv, i policija će sigurno napraviti sve što je u skladu sa zakonom. O konkretnu slučaju ne mogu govoriti jer ne znam tko je gdje to govorio", rekao je Božinović.

'Nikada nismo išli represivno'

Na pitanje jesu li preporuke Vijeća onda problem, rekao je: "One nisu problem, nego dio rješenja."

Što se tiče zahtjeva za produženje radnog vremena, Božinović je rekao da ne donosi on mjere i da su postojeće mjere procjena. "Nema smisla popuštati mjere kad brojevi rastu. Činjenica je da su naše mjere dobro izbalansirane jer Hrvatska je i danas ostala na toj narančastoj zoni. Racionalno se moramo nositi s time.

Nikad nismo išli represivno, niti ćemo ići tako prema građanima, a pogotovo prema mladima. No, šaljemo poruku što je epidemiološki prihvatljivo ponašanje. Ako odemo dalje u liberalizaciju, mogli biste poslati poruku da je s epidemijom gotovo, a nije."

'Policija je uvijek radila svoj posao'

Na ponovno pitanje hoće li se nešto poduzeti oko uzvika ZDS rekao je: "Nisam pasionirani stalker g. Skeje, vidjet ću što se dogodilo. To je poklič koji nema pravo građanstva, koji treba sankcionirati. Postoje situacije o kojima se može razgovarati i o tome treba zauzeti stav, vidjeti što se od toga može implementirati u određena rješenja.

Meni je ono što država organizira, a to je državni protokol koji vodi računa o svemu tome, ovo se dogodilo van protokola, pretpostavljam, prema tome će se postaviti kad policija pregleda snimku. Policija je uvijek radila svoj posao."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali