SVI DETALJI ISPRAĆAJA

BOZANIĆ VODI BANDIĆEV POGREB? Pjevat će mu Sveti Juraj i Stipaničev, a distanca je obavezna: ‘Žena je odlučila gdje će biti pokopan’

Izražavanje sućuti obitelji zbog epidemioloških mjera bit će posebno organizirano, pa će početi već ujutro od 8 ili 9 sati

Posljednji ispraćaj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bit će u srijedu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju. Iako se govorilo kako će možda biti pokopan u Aleji velikana, izgleda kako će ipak biti pokopan u posebnoj grobnici kod malih arkada koja se danas uređuje, blizu Zida boli i nedaleko od groba velikog gradonačelnika Većeslava Holjevca.

“Bit će pokopan odmah kraj arkada. Nismo mi to odlučivali, njegova žena je odlučila gdje će biti pokopan”, rekao je Indexu Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i prijatelj pokojnog Bandića.

Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj” i Đani Stipaničev izvest će tri pjesme koje je Bandić volio. Također, izvest će se i jedna od njegovih omiljenih pjesama „Stina pradidova” klape Intrade, kao i „Pod brajde” Rajka Suhodolčana.

MILAN BANDIĆ NEĆE BITI POKOPAN U ALEJI VELIKANA NA MIROGOJU: Njegovo grobno mjesto bit će među građanima

Pogreb bi trebao voditi Bozanić

Organizatori posljednjeg ispraćaja gradonačelnika razgovaraju s crkvenih vrhom da pogreb vodi kardinal Josip Bozanić, ali nemaju još za to potvrdu, doznaje Jutarnji list.

Izražavanje sućuti obitelji zbog epidemioloških mjera bit će posebno organizirano, pa će početi već ujutro od 8 ili 9 sati.

Dan ranije u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se komemoracija uz obitelj i državni protokol na kojoj će svirati Zagrebačka filharmonija. Na njoj će sudjelovati maksimalno 150 ljudi koliko je dozvoljeno prema epidemiološkim mjerama, ali će ispred HNK biti videozid na kojem će se moći pratiti događaj, Hrvatska radiotelevizija prenosit će komemoraciju uživo, a moći će se gledati i na YouTube kanalu Grada Zagreba.

Distanca je imperativ

Uz obitelj i predstavnike Vlade, Sabora i Ureda predsjednika, pozivnice će biti poslane i predstavnicima sudske vlasti, akademicima i znanstvenicima, vjerskim zajednicama, diplomatskom zboru, gradskim i kulturnim dužnosnicima i svima onima koji inače sudjeluju u državnom protokolu, ali broj mjesta će biti ograničen zbog epidemije.

Zagrebačka filharmonija svirat će Bandićeve omiljene pjesme o Zagrebu poput pjesama „Vraćam se Zagrebe tebi”, „Golubovi”, te u posebnoj izvedbi „Moj Zagreb tak imam te rad”.

Komemoracija će biti kratka i decentna te ne bi trebala trajati više od pola sata, ovisno o govornicima. Maske će se nositi na Mirogoju i na otvorenom, a iz Grada pozivaju da svi oni koji neće moći doći u srijedu, da se mogu oprostiti od gradonačelnika tijekom cijelog tjedna.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr