Play ponuda

Bozanić se žestoko obrušio na Vladu

shimmer fallback

Crkva nastavlja svoj sukob s Vladom. Ovaj put iz usta kardinala Josipa Bozanića koji je prozvao vlast da unosi strah među ljude i da zataškava istinu o drugom svjetskom ratu.

9.9.2012.
19:52
Play ponuda

''Posvetite puno brige i ljubavi svojoj djeci, pozorno razmotrite što im se nudi i tko bi želio zamijeniti vašu ulogu. Znam da će se opet naći netko tko će prigovarati i meni i ostalim hrvatskim biskupima da se miješamo u politiku, dok će pak drugi prozivati crkvu da šuti jer bi željeli da nastupa onako kako nije u skladu s njezinim poslanjem, da izda samu sebe'', rekao je kardinal Josip Bozanić.

''Evo tragova procesa 'kulturalne revolucije' koja se uporno provodi. Prvi je korak unijeti strah koji omogućuje da drugima predamo svoje živote; tu se koriste sva sredstva koja će suzbiti oduševljenje i pokretačku snagu, osim one koja odgovara nečijim interesima. Tako od lijepe, bogate i za život poželjne Domovine, želi se nametnuti sliku ružne, neprihvatljive, sirotinjske zemlje kojom Hrvati ionako ne mogu upravljati. Strah je onodobno bio najmoćnije sredstvo komunizma i protuhrvatskih napada, a protegnuo se i u naše doba, da bi nestala mogućnost poleta i obnove. Utjerati strah i istjerati vjeru te obezvrijediti nadu, uistinu je smatrano najbržim putem do vladanja ljudima'', poručio je, između ostalog, Bozanić.

Bozanić je vodio misno slavlje u najvećem hrvatskom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici pred oko 25 tisuća vjernika.

Play ponuda
Play ponuda