SURADNJA GRADA I NADBISKUPIJE

BOZANIĆ I BANDIĆ O POSLJEDICAMA POTRESA: Potrebno je pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić i gradonačelnik Milan Bandić su istaknuli važnost suradnje Grada i Nadbiskupije te potrebu pružanja institucionalne pomoći i kršćanske solidarnosti obiteljima čiji su domovi stradali u potresu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na susretu u petak istaknuli su važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa, izvijestili su u petak navečer iz Zagrebačke nadbiskupije.

ZAGREBAČKI SAVJET ZA KOORDINACIJU CJELOVITE OBNOVE KRENUO S RADOM: Uspostavili su okvir za izradu programa obnove povijesne jezgre

Osim važnosti suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa, na susretu je, kako navode iz Zagrebačke nadbiskupije, istaknuto i da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

GRAD ZAGREB RASPISAO NATJEČAJ ZA PROCJENU ŠTETA OD POTRESA: Pozivaju stručnjake da se prijave za 150 kuna po satu

Na sastanku kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića zaključeno je i da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice. Kardinal Bozanić se osvrnuo i na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na Trgu ispred Katedrale.

Povratak na Net.hr