Boris Dežulović osvojio prestižnu međunarodnu nagradu

Boris Dežulović je dobitnik Europske novinarske nagrade 2013 u kategoriji najboljeg komentara.

Hrvatski novinar koji redovno piše kolumne za nekoliko tiskanih i online medija u regiji (uključujući Jutarnji list i Globus u Hrvatskoj, Oslobođenje u Bosni i Hercegovini, Dnevnik u Sloveniji itd.) nagradu je primio 17.3.2014. na ceremoniji u Londonu, javlja Buka.

Izabrao ga međunarodni žiri

Nagrada European Press Prize se dodjeljuje za izvanredno novinarstvo širom Europe. Pokrenuta je 2012. od strane sedam europskih medijskih fondacija, uključujući Fondaciju Guardian, a ove godine po drugi put odaje priznanje najvišim dostignućima u europskom novinarstvu u četiri kategorije – istraživačko novinarstvo, reportaža i pisanje priče, kolumna i urednički rad, te inovacije u prezentaciji i uredničkim tehnikama.

Dežulovića je izabrao međunarodni žiri urednika iz Reutersa, Le Mondea, El Paisa, Jyllands-Postena i The New Timesa između više od 400 nominiranih novinara. Nagrada mu je dodijeljena za kolumnu “Vukovar: spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini”, koju je povodom godišnjice pada Vukovara, 19.11.2013. objavio Globus.

Nagrađenu kolumnu pročitajte OVDJE.

Povratak na Net.hr