PRIVLAČNA POZICIJA

BORBA ZA MJESTO MINISTRA KULTURE: Je li ovo nasljednica Zlatka Hasanbegovića?

Jedna od najvećih nepoznanica u budućoj vladi koju će vjerojatno sastaviti predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jest ona kome će pripasti čelno mjesto u Ministarstvu kulture.

Zlatko Hasanbegović svojim izjavama do je do znanja da bi ponovno vodio taj resor, no budući da nije prihvatljiv nekim potencijalnim HDZ-ovim partnerima dosad su se spominjala i druga imena njegovih nasljednika iz redova HDZ-a poput Jasena Mesića ili Andre Krstulovića Opare. No, kako piše Tportal, u zadnje vrijeme najčešće se spominje ime Nine Obuljen Koržinek kao moguće ministrice kulture.

Nije članica niti jedne stranke

Ta je znanstvena suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose u vrijeme mandata ministra Bože Biškupića, a potom i Jasena Mesića od 2006. do 2011. godine već bila pomoćnica ministra te državna tajnica.

U proljeće ove godine u intervjuu Nacionalu rekla je da nije članica nijedne političke stranke i da nema političkih ambicija već da joj je bavljenje znanstvenim radom na prvom mjestu.

ZBOG POLITIKE ZLATKA HASANBEGOVIĆA: Danas 280 novinara ostaje bez prihoda

Bila bi prihvatljiva svima?

Također je tada napomenula da je mnogo veći problem od izbora ministra kulture činjenica da uoči izbora niti jedna stranka, uz iznimke nekih manjih, nije imala artikulirani program za kulturu i medije.

Navodno bi njezin eventualni izbor na mjesto ministrice kulture bio prihvatljiv akterima i s desne i s lijeve strane političkog spektra.

SUKOB U HDZ-u: ‘Hasanbegović će tražiti od Plenkovića da mu javno kaže zašto ne može biti ministar kulture’

 

Povratak na Net.hr