PREPUCAVANJE

BOLNIČKI LIJEČNICI OŠTRO UZVRATILI BEROŠU: ‘Politikantstvo si možete… jer mi od njega ne živimo, mi živimo s istinom’

‘Da se ipak sanira šteta, odmah je naručen i sklepan tekst po već uhodanoj liniji, kojeg bi se svaki imalo ozbiljan novinar posramio…’, kažu u HUBOL-u o odgovoru ministra zdravstva predsjednici te udruge

Nakon što je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ivana Šmit ovih dana izjavila da se zdravstveni sustav slomio te da su donesene mjere “kamilica”, ubrzo joj je odgovorio ministar zdravstva Vili Beroš prozvavši je za politikantstvo.

“Nakon njene izjave nazvao sam njenog ravnatelja koji je rekao kako situacija u Sisku nije takva kakvu je ona iznijela. Ako su kritike utemeljene, pozdravljam ih, ali paušalne, politikantske nisu dobre”, rekao je Beroš komentirajući izjavu predsjednice HUBOL-a.

PREDSJEDNICA HUBOLA: ‘Političari su debelo zakasnili. Mi gasimo enorman požar’

‘Odmah je naručen sklepani tekst’

No, iz HUBOL-a su sada uzvratili ministru Berošu oštrim priopćenjem naslovljenim “IMprija uzvraća udarac” koje prenosimo u cijelosti.

“Ministra Beroša jako je uznemirila izjava predsjednice HUBOL-a Ivane Šmit ‘da se sustav urušio i da za to odgovornost snose Stožer i Vlada’ pa je odmah nazvao ravnatelja OB Sisak koji je, naravno, ‘negirao izmicanje situacije kontroli’ znajući da ni sam nema dovoljno respiratora te je već sutradan zatražio od ministra da mu ipak hitno pošalje jedan (!). I onda se ministar umirio, vjerujući (i opet) svome ravnatelju, a ne liječnicima koji rade s pacijentima umjesto po kancelarijama, te izjavu dr. Šmit bahato proglasio politikantstvom iz bolničkih redova. Tko o čemu…

Da se ipak sanira šteta, odmah je naručen i sklepan tekst po već uhodanoj liniji, kojeg bi se svaki imalo ozbiljan novinar posramio.

HUBOL POSLAO DRAMATIČNO UPOZORENJE: ‘Sustav praćenja kontakta i određivanja epidemioloških mjera se raspao!’

Tko ‘malo radi, a puno priča’?

Autorica teksta kaže da oni koji ‘najmanje rade najviše pričaju’, umanjuje značaj liječničkih udruga, posprdno piše o liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice nakon višesatnog nošenja maski – i ona u svemu vidi politikantstvo. Ne znamo na koga misli kad spominje one koji malo rade, a puno pričaju. Možda ipak na neke bivše, ali i sadašnje članice i članove Nacionalnog stožera koje nikada nismo vidjeli u skafanderu da skrbe o pacijentima? Ili na kolege u/pod saborskim klupama, raznim agencijama, ministarstvima i lokalnim upravama?

Ista ta novinarka, kad se radi o liječenju i hospitalizaciji njezinih članova obitelji, naročito hitnoj, a ministra nema, vjeruje tim istim liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice. Unatoč tim ‘udarcima imperije’ mi ćemo i dalje nastaviti raditi, slikati svoja izbrazdana lica da se nikad ne zaboravi tko je bio na prvoj crti obrane i tko je ostavio srce na terenu. A politikantstvo si možete… Jer mi od njega ne živimo. Mi živimo s istinom”, poručili su HUBOL-ovci.

ŠEFICA HUBOL-A OPTUŽILA STOŽER ZA POLITIZACIJU: ‘Odluka o Koloni sjećanja kosi se sa strukom, preporukama i zdravim razumom’

Povratak na Net.hr