NAGOMILANI TROŠKOVI

BOLNICA U ZABOKU IMA ZALIHU LIJEKOVA ZA DVA TJEDNA: Veledrogerije obustavile isporuku

Veledrogerije su obustavile isporuku lijekova bolnici u Zaboku, lijekova ima za dva tjedna

Zbog duga prema veledrogerijama, koji se popeo na 28 milijuna kuna, bolnici u Zaboku obustavljena je isporuka lijekova, a ravnatelj Tihomir Vančina rekao je u četvrtak kako je na dug utjecao i koronavirus jer su troškovi porasli i za više od 30 posto te da lijekova ima za otprilike dva tjedna.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnici hrvatskih veterana Tihomir Vančina u izjavi za Hinu pojasnio je da je na dug utjecao i koronavirus, pogotovo u studenome i prosincu prošle godine, kada je u bolnici bilo hospitalizirano po stotinu pacijenata dnevno. “Kroz covid odjel prošlo je više od 900 pacijenata, a troškovi zbog korone porasli su za više od 30 posto”, kazao je Vančina i dodao da je lijekova ostalo za otprilike dva tjedna.

MINISTAR MARIĆ NAKON NEUSPJELOG SASTANKA S PREDSTAVNICIMA VELEDROGERIJA: ‘Ideja je bila da se započne dijalog’

BEROŠ O SASTANKU S VELEDROGERIJAMA: ‘Dali smo im jasan signal da želimo riješiti problem dugova’; Opet je spomenuo i povećanje doprinosa

Povećan limit

Mjesečni limit koji Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje isplaćuje Općoj bolnici Zabok iznosi 9,8 milijuna kuna, dok je prije nekoliko godina iznosio 8,5 milijuna kuna, a limit je povećan ponajprije zbog povećanja plaća, no problem je nastao krajem prošle godine kada je isplata bila upitna, rekao je ravnatelj zabočke bolnice.

“Situacija se u vezi s tim pitanjem unormalila i isplaćujemo dobavljače. Što se tiče isplate limita i obaveze prema HZZO-u, oni se podmiruju redovito”, rekao je Vančina.

Podsjetio je da su covid pacijenti oslobođeni od plaćanja dopunskog osiguranja i naglasio da je bolnica u najtežim mjesecima u toj grani najmanje prihodovala te da je bila zatvorena za većinu vanjskih pacijenata. “U tom se periodu stvorio manjak prihoda od dopunskog osiguranja u iznosu od 4 milijuna kuna”, rekao je Vančina, izrazivši nadu da račun bolnice zbog duga neće biti blokiran.

PLENKOVIĆ KAŽE DA ONI NISU ‘KRUHA GLADNI’. Predstavnica: ‘I sama sam zvala i tražila lijek za tlak za svekrvu’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr