NAKON SKANDALA

BOLNICA DUBROVNIK PRIZNALA GREŠKU: ‘Naši djelatnici nisu obavijestili obitelj pokojnika o smrti i bacili su njegove stvari’

U priopćenju izražavaju žaljenje zbog ovog događaja

Četiri dana u Općoj bolnici Dubrovnik na patologiji ležao je mrtav muškarac, a da pritom iz bolnice nitko nije obavijestio obitelj o smrti.

Nakon ove vijesti, oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš koji je kazao kako je nazvao obitelj pokojnika i ispričao se.

BOLNICA ČAK ČETIRI DANA NIJE JAVILA OBITELJI DA JE UMRO NJIHOV ČLAN: Beroš: ‘Nazvao sam ih i ispričao se’

“Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021.godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili  propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog paciijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je  prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari  istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time  ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja.

Opća bolnica Dubrovnik poduzeti će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti  Ministarstvo zdravstva i nadležne komore.

Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut  obitelji”, stoji u priopćenju Opće bolnice Dubrovnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr