Dioklecijan u prašini

KLASIČNA HRVATSKA: Turistima nudimo razrovane ulice, uspinjaču koja ne radi pola ljeta i radove posvuda

“Turistička ponuda” u Zagrebu i Splitu nikad nije bila zanimljivija! Ove godine turistima se uz raskopane ulice, nude i stube umjesto uspinjače, razrovane fontane i prašinom posut put do Dioklecijanove palače, piše RTL.

Gradska uprava Zagreba ove je turističke sezone posjetiteljima odlučila ponuditi građevinske radove i to ne samo kao u dosadašnjem obliku, one razrovanih ulica. Sada nude i uspinjaču koja ne radi i, primjerice, raskopani Tomislavac koji kao prvi prizor grada dočeka sve one koji su se u metropolu odlučili doći vlakom.

Turisti koji su već ovih dana željeli na Gornji grad s uspinjačom naišli su na zatvorena vrata Naime, ona nije u funkciji i neće ni biti sve do 11. srpnja! “Isprike svima onima koji će imati eventualnih poteškoća zbog neprometovanja. Nije se moglo radnje, jer svim radovima prethode i postupci koje je potrebno zadovoljiti”, pojasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Bandić: Direktori ZET-a, Turističke zajednice i ja goste ćemo nositi na leđima

No, kada se turisti s tog istog Gornjeg grada spuste stubama, naiđu na raskopanu Radićevu ulicu u kojoj sve vrvi od radnika i građevinskih strojeva. Činjenicu da su dva turistička koridora u gradu blokirana usred sezone Milan Bandić komentira prijetnjom:

POČELI RADOVI: Jedna od najljepših zagrebačkih ulica bit će raskopana šest mjeseci

“Ukoliko ne budu to osigurali, zamjenik direktora, direktorica ZET-a i glasnogovornik će zajedno sa mnom nositi turiste na Gornji grad iz Tomićeve ulice uz drvene štenge. Znači ili će nositi samnom na ramenima ili će organizirati minibuse da ljude voze, prema tome, naći ćemo mi rješenje”, rekao je Bandić.

U Splitu do Dioklecijanove palače kroz prašinu

Kad je riječ o tako zanimljivoj ponudi turistima i Split svog konja za utrku ima. Ondje gostima nude atraktivno gradilište Turističke palače pa turisti na putu od Gradske luke do Dioklecijanove palače moraju “grabiti” kroz prašinu. Radovi su na Turističkoj palači trebali biti završeni do Svetog Duje, no to se nije dogodilo. Iz Grada su se pravdali time da im konzervatori ometaju brzinu posla, no neovisno o opravdanju radovi neće biti završeni ni do kraja ove turističke sezone.

Povratak na Net.hr