Bogata poduzetnica želi platiti Mamićevu jamčevinu

Izabela Nina Kraus, koja tvrdi da je prijateljica obitelji Mamić već 25 godina, došla je u Zagreb nakon što je sinoć čula što se dogodilo Zdravku Mamiću. Doletjela je privatnim avionom iz Njemačke do Salzburga, otkud ju je privatni vozač dovezao do Zagreba.

Gospođa Kraus je kazala kako je došla da plati jamčevinu Zdravku Mamiću, ukoliko mu bude određena, a novinarima s kojima od jutra prati razvoj situacije pred Općinskim državnim odvjetništvom, rekla je da je poduzetnica u mirovini.

“Mamićevu obitelj poznajem još od vremena kada su se radili transfera Zvone Bobana i Davora Šukera“, rekla je Kraus držeći skupocjeni notebook u rukama, prenosi Večernji list.

Mamićevoj obitelji uvijek sam bila na pomoći, kadgod je bilo potrebno, dodala je Kraus.

Inače, Zdravko Mamić je u subotu oko 13.30 sati doveden u Općinsko državno odvjetništvo, gdje će dati iskaz i očitovati se o krivnji, a općinski državni odvjetnik će potom odlučiti hoće li od suca zaražiti određivanje pritvora. Obrana smatra da za to nema potrebe jer nema bojazni niti od utjecaja na svjedoke niti od ponavljanja kaznenog djela.

Mamić je pritvoren u petak poslijepodne, nakon skandaloznih izjava o ministru Jovanoviću, čime je počinio kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje.

Povratak na Net.hr