'BOGAMI STE GA DOBRO NAPUNILI': / Minirali omiško brdo pa oštetili kuće i aute - kamenje letjelo na sve strane, oštećeni zidovi i haube...

'Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih'

28.4.2021.
10:34
screenshot YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Omišu se trenutačno radi na prometnom projektu koji će imati velik značaj za grad i njegovu okolicu pa su radovi na omiškoj obilaznici u punom jeku. Kako javlja Dalmacija danas, pješački prolaz gradi se paralelno s tunelom te on mora postojati u slučaju nepredviđenih okolnosti odnosno nesreće u tunelu.

Njegova dužina bit će 380 metara, a zbog toga se ovih dana na tom području intenzivno miniraju padine Omiške Dinare. Prema saznanjima novinara Dalmacije danas koje su dobili od lokalnog stanovništva - radovi prolaze bez većih problema.

Kuće su se za vrijeme miniranja zatresle kao da je u pitanju manji potres, no bez posljedica. Sve do jučer...

Miniranjem oštetili kuće i aute

Miniranje Dinare u utorak bilo je jače nego inače pa su kamenja letjela sve do kuća na dijelu Borika.

"Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih", rekla je jedna Omišanka za Dalmacija danas.

'Bila je ugrožena sigurnost ljudi'

Stanovnica tog dijela Omiša veli da su ipak predstavnici izvođača radova, tvrtke Strabag, odmah nakon incidenta stigli do naselja pa se raspitivali je li bilo štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Obećali su sanirati apsolutno svu štetu. Barem s te strane su korektno reagirali, tu nemam što reć. Veći je problem što je zapravo sigurnost ljudi bila ugrožena, a to nije jasno bilo najavljeno ni istaknuto", govori Omišanka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali