BLAMAŽA U OSIJEKU / Deseci tisuća građana ne mogu platiti račun zbog uplatnica s krivim barkodom! Za sve je kriva tvrtka iz Zagreba

Iz Grada su izvijestili kako se na uplatnicama za komunalnu naknadu nalazi neispravan barkod, zbog čega je izvršenje uplate za spomenute naknade trenutačno onemogućeno,

4.3.2021.
8:41

Osječka gradska administracija poslala je potkraj prošloga tjedna na adrese čak 45 tisuća kućanstava uplatnice za komunalnu naknadu koje građani mogu - baciti u smeće. Naime, na svim je uplatnicama otisnut pogrešan barkod.

"Ta se pogreška nije mogla otkriti sve dok uplatnice nisu došle na naplatu", kazao je za Glas Slavonije jedan Osječanin.

Zagrebačka tvrtka o svom će trošku dostaviti nove uplatnice

Iz Grada su, pak, službeno izvijestili građane i građanke kako se na uplatnicama za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda nalazi neispravan barkod, zbog čega je izvršenje uplate za spomenute naknade trenutačno onemogućeno, a obveza plaćanja odgođena.

Zagrebačka tvrtka Hitra projekcija dokumenata d.o.o., s kojom je Grad Osijek sklopio ugovor o produkciji ovih dokumenata vrijedan 83 tisuće kuna s uključenim PDV-om, otklonit će pogrešku o vlastitom trošku, i to u najkraćem mogućem roku te dostaviti nove, ispravne uplatnice. One će biti s produljenim rokom plaćanja i s uputama za plaćanje, piše Glas Slavonije.

Dobili opomene i oni s trajnim nalozima za plaćanje

"No, kako postoje mogućnosti plaćanja koje ne uključuju barkod, primjerice internetsko plaćanje, građani koji su tako već platili komunalnu naknadu ne moraju se brinuti, njihova se uplata smatra izvršenom", kazao je neimenovani sugovornik Glasa Slavonije iz gradske uprave.

Slična se zavrzlama s računima ne tako davno dogodila i u osječkom komunalnom poduzeću Unikom. Inače, gradska uprava tek je 20. siječnja objavila pozivni natječaj za dostavu ponude za produkciju dokumenata za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, odnosno već "debelo" u mjesecu u kojemu su se Osječani spremali platiti prvu ratu pa su do 28. veljače već bili terećeni za dvije mjesečne rate. Pojavio se i dodatni problem - neki su Osječani dobili opomenu da su od prošle godine ostali dužni, iako u svojim bankama imaju otvorene trajne naloge za plaćanje računa.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali