BLAGOSLOV JOS NIJE DOBIO, ALI ON NE SUMNJA 'Ja sam iduci gradonacelnik Zagreba'

Predsjednik zagrebackog SDP-a Davor Bernardic istaknuo je u utorak da je SDP apsolutno spreman za izbore u gradu Zagrebu, kad god oni bili, te da on kao kandidat za zagrebackog gradonacelnika, sa svojim stranackim kolegama, vjeruje u pobjedu.

Na novinarsko pitanje odgovaraju li SDP-u izbori u Zagrebu jer je aktualni gradonacelnik Milan Bandic u ponedjeljak otvorio mogucnost prijevremenih izbora, odnosno podnosenja svoje ostavke do 2. lipnja, Bernardic je odgovorio da su razlog tome vjerojatno nesuglasice Bandica i njegove zamjenice Sandre Svaljek.

Zagreb treba biti slobodan da postane razvoj gospodarstva Hrvatske

“Vjerojatno misli da ne radi dobro, no, to je nesto sto oni jednostavno moraju rijesiti”, rekao je Bernardic.

“Zagreb je najvazniji grad i glavni grad Hrvatske, on treba biti slobodan da postane razvoj gospodarstva Hrvatske i nadoknadi godine propustenih prilika, zadnjih 25 godina i omoguci perspektivu mnogim ljudima u Zagrebu da ostanu ovdje, da ne idu van granica ove zemlje”, porucio je Bernardic.

Rekao je kako to znaci da se trebaju realizirati brojni razvojni projekti, rijesiti pitanje otpada, energetske obnove fasada, povezivanja sjevera i juga, istoka i zapada, poduzetnickog centra, termi, zicare, kongresnog centra… – svih onih stvari koje u zadnjih 25 godina nisu napravljene.

Idemo prema buducnosti

Sto se izbora tice Bernardic je porucio da je SDP apsolutno spreman kad god oni bili i vjeruju u pobjedu. “A aktualnom gradonacelniku hvala na svemu – Zagreb se okrece prema buducnosti”, istaknuo je Bernardic.

Upitan je li u tom slucaju, on kandidat za zagrebackog gradonacelnika, Bernardic je odgovorio potvrdno.

“Da, ja sam naravno kandidat SDP-a na izborima, ali u tome je najvaznije ono sto ce reci clanovi i clanice stranke, to jest tijela gradske organizacije, a mislim da je SDP kroz jednu promjenu kandidata imao vec dosta iskustva kako to zapravo nije dobro”, kazao je.

Na pitanje je li razgovarao sa sefom stranke, jer je na zadnjim izborima predsjednik SDP-a Zoran Milanovic kandidirao bivseg ministra Rajka Ostojica, Bernardic je odgovorio kako razgovaraju kontinuirano. “Kao sef najjace organizacije unutar SDP-a s predsjednikom cijele stranke”, dometnuo je.

Blagoslov od sefa

Upitan znaci li to da ima Milanovicev blagoslov da ce biti SDP-ov kandidat za zagrebackog gradonacelnika, Bernardic je odgovorio da u stranci situacija malo drugacije funkcionira.

“Blagoslov je vise jedan, ja bih se usudio reci, vjerski pojam. Dakle, u stranci postoje mehanizmi i postoje institucije, postoje procedure i kad su ispunjene procedure, institucije i mehanizmi onda dolazi do kandidature”, istaknuo je.

Povratak na Net.hr