PUNO POSLA ZA CIVILNU ZAŠTITU

BIZARNI ISPADI TINEJDŽERA U AUTOBUSIMA: ‘Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!’; bez maski, ne poštuju distancu – roditelji u šoku

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola

Provođenje epidemioloških mjera protiv koronavirusa u gradskim i prigradskim autobusima postao je nemoguć zadatak, a to su osjetili pripadnici Civilne zaštite Grada Zadra koji od početka nove školske godine na sve načine pokušavaju uvesti red u autobuse koji, prije i poslije škole, prevoze tinejdžere iz prigradskih i drugih naselja, a koji se školuju u Zadru.

Kako se navodi, “klinci” ne poštuju mjere zaštite protiv koronavirusa, ne nose maske na licu, za njih distanca ne postoji, a, budući da se s njima voze i starije osobe, gužve susvako jutro u tim autobusima postala potencijalna žarišta za širenje koronavirusa, piše Slobodna Dalmacija.

Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama, te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera koji, kažu, zastrašuju svoje kolegice u autobusu prijeteći im da će ih “polizati po licu kako bi dobile koronu”.

Vozači bespomoćni

Što se točno događa u javnom prijevozu, rekao je Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra čiji pripadnici patroliraju po autobusima kako bi natjerali građane da poštuju epidemiološke mjere:

“Početkom prošlog tjedna primili smo više dojava kako je stanje u autobusima neprimjereno te da se stvaraju velike gužva u ono vrijeme kada djeca idu i kad se vraćaju iz škole. Također smo dobili dojave o tome da se tinejdžeri, pomalo dokazuju, pa vole strašiti svoje kolegice i kolege iz škole… Vozač ne može otići bez djece, a niti ima ovlasti da u autobusu glumi policajca koji će rastjerivati djecu ili pak nekoga neće pustiti u vozilo. Imali smo i problema jer nisu nosili maske. Stavili bi ih kad bi prošli pored vozača, a onda kad bi se maknuli u stražnji dio busa bi ih skinuli”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola, odnosno 12 pripadnika civilne zaštite koji reguliraju gužvu u javnim autobusima. Neke su linije uvele po još jedan autobus u svakom smjeru kako bi smanjile jutarnje gužve.


Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr